Bakary Jobe helpt AGB in tweede helft langs Fortius

AGB heeft de goede reeks in de zondag tweede klasse B ook een vervolg kunnen geven in de districtsbeker. De ploeg van Senel Cebar bereikte de volgende ronde door derdeklasser Fortius met 2-0 te verslaan. Bakary Jobe tekende in de tweede helft voor beide treffers.

Cebar ziet de beker vooralsnog als extra oefenwedstrijden en dus gaf hij reservespelers een kans om zich te bewijzen. Van de vaste basiselftal stonden er slechts drie aan de aftrap tegen Fortius. “En ze hebben het goed gedaan”, zei de oefenmeester. “Ik had eerlijk gezegd wat meer verwacht van Fortius. We hebben overtuigend gewonnen.”

20161023-agb-fortius-foto-mario-wormhoudt-luchtduel

De zege werd pas in de tweede helft veilig gesteld. Bakary Jobe, in de zomer overgekomen van Buiksloot, wist twee keer het net te vinden voor de thuisploeg. Na 55 minuten draaide de middenvelder goed weg van zijn directe tegenstander, om vervolgens in de verre hoek raak te schieten. Tien minuten later profiteerde hij van een te zachte terugspeelbal, omspeelde de doelman en schoof de 2-0 binnen.

20161023-agb-fortius-foto-mario-wormhoudt-bakary-jobe-richting-doel

Dat het bij 2-0 bleef, was onder andere te danken aan een paar grote missers. Zo slaagde Emre Peker er in om vlak voor de doellijn een voorzet van Jobe hoog over te schieten. Cebar kon er achteraf om lachen. “Hij moet nu het hele team op een drankje trakteren. Hoe krijg je ‘m over…”

20161023-agb-fortius-foto-mario-wormhoudt-sergio-comvalius

AGB heeft zich zonder al te veel problemen geplaatst voor de tweede knock-outronde van de districtsbeker. Cebar twijfelt of de beker bij verder succes een iets grotere prioriteit krijgt, na de afgelopen wedstrijden als oefenduels te hebben beschouwd. “In eerste instantie krijgt iedereen nu een kans, dat is goed voor de sfeer in de groep. Bovendien hebben ze het ook goed gedaan. De volgende ronde wordt natuurlijk wel iets interessanter. Het ligt aan de groep hoe we de volgende bekerwedstrijd gaan benaderen.”

Kijk hier voor alle uitslagen in de eerste ronde van de districtsbeker.

Foto’s Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)