Barry Tjeertes

Barry Tjeertes gaat Eric Heerings assisteren bij OFC: “Past perfect in het plaatje”

Barry Tjeertes wordt toegevoegd aan de technische staf van derdedivisionist OFC. Samen met de huidige hoofdtrainer Eric Heerings moet de 28-jarige Tjeertes ervoor zorgen dat de Oostzaners er komend seizoen wel in slagen om de stap naar de Tweede Divisie te maken.

Al een kleine drie jaar wordt er met technisch manager Louis Wijdenbosch gesproken over een mogelijke rol voor Tjeertes bij OFC. De afgelopen week werd dat pas echt concreet. “OFC zocht een jonge, ambitieuze trainer met een bepaalde drive en die zelf ook op goed niveau heeft gevoetbald”, zegt de voormalig speler van onder meer HFC Haarlem, Monza (Italië), FC Lisse en AFC. Nadat hij elders ervaring heeft kunnen opdoen in het trainersvak is Tjeertes klaar voor de stap naar Oostzaan. “Nu past het perfect in het plaatje van wat zij zochten en wat ik wil.”

Dit jaar stond hij voor het eerst helemaal op eigen benen bij het nieuw opgerichte zaterdagelftal van Olympia Haarlem, waarmee Tjeertes direct kampioen in de vierde klasse werd. Dat zal hij blijven combineren met zijn rol bij OFC. “Ik heb mezelf voor overdag vrijgespeeld, zodat ik me zeven dagen in de week fulltime kan focussen op het voetbal. Dat is een bewuste keuze.”

Vanwege het vertrek van Adnan Barakat (gaat verder bij FC Zaandam) was de clubleiding op zoek naar een nieuwe rechterhand voor Heerings. Tjeertes sprak ook al met de hoofdtrainer. “Hij komt over als een fijne man en heeft heel duidelijk in zijn hoofd wat hij met OFC wil. We zullen de aankomende tijd vaker met elkaar gaan zitten om elkaar beter te leren kennen en dingen door te nemen. Eric is de hoofdtrainer omdat ik niet in bezit ben van de juiste papieren. Daarnaast ben ik gehaald met het oog op de toekomst zodat ik in alle rust mijn UEFA A-diploma kan halen om uiteindelijk zelf hoofdtrainer te worden. In grote lijnen zullen we het samen doen en is Eric de eindverantwoordelijke.”

Tjeertes kan naar eigen zeggen een stukje rust en communicatie toevoegen in de hoop komend seizoen wél naar de Tweede Divisie te promoveren. Bovendien kent hij Sonny ten Hoope (overgekomen van VVSB), Edip Biberoglu en Henry Opoku nog uit zijn tijd bij EDO. “Ik heb ze gisteravond gelijk gesproken. Zij gaven aan dat ze er heel blij mee zijn. Dat is ook fijn voor mij.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC