Barry Tjeertes verruilt United/DAVO voor ZSGOWMS

ZSGOWMS heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Barry Tjeertes. De 25-jarige verdediger/middenvelder komt over van zondag derdeklasser United/Davo. Tjeertes gaat hiermee zijn huidige trainer bij United/Davo, Murat Böke, achterna.

Barry Tjeertes heeft een verleden in het betaalde voetbal. In de jeugd speelde hij  bij Ajax en Haarlem. Toen Haarlem in januari 2010 failliet ging kreeg de toen achttienjarige Tjeertes de mogelijkheid om in Italië te gaan spelen. ”Ik tekende een contract bij Monza, zij speelden toen in de Serie C. Dat niveau is een beetje te vergelijken met de Jupiler League. Die club was op dat moment eigendom van Clarence Seedorf. Ik speelde bij Haarlem samen met zijn broer (Chedric Seedorf red.). Zo is die transfer tot stand gekomen. Na dat eerste half jaar had ik de optie om langer te blijven, maar ik had teveel last van heimwee. Ik zat daar als achttienjarig jochie alleen in een appartement. Ik miste mijn familie en vrienden en daarom besloot ik om terug te keren naar Nederland.”

tjeertesstuk

Eenmaal in Nederland trok Tjeertes langs FC Lisse, EDO, AFC en weer EDO alvorens hij bij United/Davo terechtkwam. ”’Ik ben trainer van de B1 van EDO en tevens bovenbouwcoördinator. Ik speelde op een gegeven moment samen met jongens die ik zelf had getraind. Het was sowieso al een lastig jaar want we degradeerden uit de Topklasse. Toen ben ik naar United/Davo gegaan. Ik heb het daar ontzettend naar mijn zin dit jaar. Ik wil de komende jaren echter proberen om alles uit mijn carrière te halen.”

Om die reden kiest de Haarlemmer voor een avontuur in Amsterdam bij zondag tweedeklasser ZSGOWMS. ”Ik wilde sportief weer een stap maken. Bij ZSGOWMS krijg ik deze mogelijkheid. Ze willen binnen twee á drie jaar een stabiele eersteklasser zijn. Met een aantal gerichte versterkingen kan deze stap zeker gemaakt worden. Met mijn ervaring hoop ik mijn steentje bij te kunnen dragen. Ik hoop natuurlijk dat ze dit jaar al promoveren. Kampioen worden zit er helaas niet meer in maar ze hebben al een periode dus ze gaan in ieder geval de nacompetitie in.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)