Bart Jansen en Pancratius na drie seizoenen uit elkaar

Trainer Bart Jansen neemt aan het eind van dit seizoen afscheid bij Pancratius. De oefenmeester en de club hebben besloten “in goed overleg en in goede harmonie” uit elkaar te gaan.

Na drie jaar besloot Jansen na te denken of hij een vierde seizoen moest overwegen. “Je weet niet precies wat het kantelpunt is tussen lang genoeg en te lang. Ik denk dat je dit als trainer voor moet zijn. Voor mijzelf is het een mooi moment om na drie seizoenen naar iets anders te kijken.”

Al aan het begin van dit seizoen leefde bij de oefenmeester het idee bezig te zijn aan het laatste seizoen in Badhoevedorp. “We presteren nu boven verwachting met een tweede plaats. Misschien is het voor de groep een goed moment om vanaf volgend seizoen een nieuwe stem te horen en voor mijzelf andere gezichten voor me te hebben. We hebben er bewust voor gekozen het zo vroeg naar buiten te brengen, dat zowel ik als de club genoeg tijd heeft om iets nieuws te zoeken.”

Afsluiten met een prijs zou voor Jansen een mooie bekroning zijn op zijn periode bij de zondag tweedeklasser. “Vorig seizoen zijn we na een lange neerwaartse spiraal net op tijd wakker geworden om degradatie te ontlopen. Ik denk dat we juist door zo’n slechte serie als team zijn gegroeid. De doelstelling is een plek bij de eerste vijf en/of een periodetitel. Het zou mooi zijn om met iets tastbaars te eindigen. Ik heb het 2,5 jaar ontzettend naar mijn zin gehad en het laatste half jaar zal niemand merken dat ik mij iets minder inzet.”

Voor de trainer begint nu ook de zoektocht naar een nieuwe werkgever. “Het maakt mij niet zoveel uit of het een club op zaterdag of zondag is. Het belangrijkste is dat ik bij de club pas. Een ambitieuze club die verder wil, met dezelfde visie en doelstellingen. Ik denk dat ik voor komend seizoen wel iets zal vinden.”

Foto: Minke Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)