Bart Logchies maakt vertrek bij Swift bekend na gelijkspel tegen DFS

Bart Logchies is bezig aan zijn laatste seizoen als hoofdtrainer van Swift. De oefenmeester heeft besloten zijn aflopende contract niet te verlengen. Met de Amsterdammers bivakkeert hij in het rechterrijtje van de zaterdag Hoofdklasse, ook na het 1-1 gelijkspel tegen DFS.

Logchies had dit besluit voor zichzelf al genomen en stelde de clubleiding hier zaterdagmiddag van op de hoogte. “Omdat ik de mogelijkheid heb mijn werkzaamheden iets anders in te delen”, was zijn uitleg. Dat vertelde hij na afloop van het gelijkspel, waardoor Swift bij het ingaan van de winterstop slechts op doelsaldo boven de nacompetitiestreep staat.

Tegen DFS, dat één plekje lager stond, zat er veel meer in voor de Amsterdammers. Vlak na rust keken ze tegen een 0-1 achterstand doordat Lucien Dors uit een hoekschop de score opende. Na ruim een uur spelen trok Donny van de Pol de stand gelijk: 1-1. “Daar zaten we al op te wachten”, blikte Logchies terug.

In het laatste kwartier kreeg Swift voldoende mogelijkheden op een voorsprong. DFS leek hier een handje in te helpen toen het vanwege een rode kaart voor invaller Noë Bokila met tien man verder moest. Er kon niet geprofiteerd worden van het overtal. Twee keer stond het houtwerk en doelman Jaap Omvlee een 2-1 in de weg, terwijl een inzet van Guido de Graaf vlak voor de doellijn werd weggehaald.

De Amsterdammers moeten genoegen nemen met een punt; eentje waar ze niet heel veel mee opschieten. Ze gaan de winterstop in als nummer twaalf. “Ik denk dat de jongens het wel lekker vinden. Vanaf de zomer zijn we elk weekend bezig geweest. En dertig wedstrijden is op dit niveau een heleboel. Wat dat betreft is het prettig dat de winterstop begint.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag Hoofdklasse.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)