Home / Algemeen / Bart Spil (Hollandia) wil bij Ajax kijken waar zijn lat ligt

Bart Spil (Hollandia) wil bij Ajax kijken waar zijn lat ligt

In navolging van Sonny Pronk maakt ook Bart Spil de overstap van Hollandia naar Ajax. De 26-jarige middenvelder is de vijfde aanwinst voor de zaterdag Hoofdklasser en wil in Amsterdam een nieuwe poging wagen om zich op een hoger toneel te laten zien.

Terwijl de nieuwe Ajax-trainer Yuri Rose tijdens de wedstrijd van Hollandia tegen Purmersteijn aanwezig was om Pronk te bekijken, viel ook Spil hem op. De middenvelder werd vervolgens benaderd, maar wilde eerst face-to-face van Rose horen wat zijn plannen zijn. “We kunnen bij Ajax gebruik maken van alle faciliteiten die daar zijn. Dat is al meer dan Hollandia kan bieden. Bovendien was ik wel weer toe aan een nieuwe uitdaging. Ik wil kijken wat mijn plafond is, waar mijn lat ligt.”

De vorige uitdaging die Spil aanging, werd geen groot succes. In 2016 verkaste hij naar Noordwijk, maar kwam daar amper aan spelen toe en keerde tijdens het seizoen terug bij Hollandia. “De trainer (Dogan Corneille, red.) zag het niet echt in mij zitten. Hij vond mij een goede voetballer, een werker en een stofzuiger, maar had liever een technische middenvelder. Daar moest ik mee dealen. Er zijn een paar dingen tussen ons gebeurd. Mede door mijn werk op zaterdag ging ik terug naar Hollandia.”

Het mislukte avontuur in de Bollenstreek maakte hem wel extra voorzichtig voor een nieuw avontuur. “Ik heb er ook over nagedacht. Zou ik dit nog doen? Met Ajax wil ik die stap toch weer maken. Ik hoor allemaal goede verhalen over Yuri Rose en ik denk dat ik heel veel van hem kan leren. Natuurlijk is het leuk dat Sonny er ook naartoe gaat. Het is lekker als je iemand kent. We kunnen samen rijden en dat maakt het allemaal even wat makkelijker.”

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)