Bas ter Haak (OSV) gaat “lekker met vrienden” voetballen bij Pancratius (zaterdag)

Hij speelde voor de “mooiste” club van Amsterdam (Ajax) en de “twee gezelligste” clubs (JOS/Watergraafsmeer en OSV). Volgend seizoen gaat Bas ter Haak van die laatstgenoemde club naar de “mooiste en gezelligste club” net buiten Amsterdam: Pancratius. De 30-jarige verdediger/middenvelder keert terug bij de Badhoevedorpers en gaat spelen voor het zaterdagelftal, dat tevens ook de komst van Dave van Nielen (DVVA 3) bekendmaakte.

Een jaar geleden twijfelde Ter Haak al of hij de overstap moest maken. “Vrienden van mij zijn een vriendenteam begonnen met een serieuze noot. Ik heb alles op een rijtje gezet, maar besloot bij OSV te blijven omdat de vierde klasse mij nog iets te laag was. Nu ben ik een jaartje ouder en heb ik het opnieuw overwogen. Ik verwacht dat ze kampioen worden en met de versterkingen waar ze mee bezig zijn, denk ik dat we volgend seizoen bovenin de derde klasse mee kunnen spelen. Dat niveau vind ik prima.”

Door een verhuizing naar Amsterdam-West is hij slechts tien minuten op de fiets onderweg naar Pancratius, in plaats van met de auto naar OSV. “Bovendien kan ik lekker met vrienden op een leuk niveau voetballen. Het is iets vrijblijvender en dat komt mij ook goed uit. Ik ben een paar keer wezen kijken en het is binnen en buiten het voetbal een hele hechte groep waar ik in terecht komt.”

Daarnaast keert Ter Haak terug bij de club waar hij vijf seizoenen in het eerste zondagelftal speelde. “Het cirkeltje is rond. Ik ben de afgelopen seizoenen telkens benaderd om terug te keren naar de zondag, nu kies ik zelf voor de zaterdag. Die wordt steeds serieuzer genomen en de oude clubmensen vinden het ook hartstikke leuk dat ik terugkeer. Het cirkeltje is rond. Ik ben heel tevreden met wat ik heb bereikt, heb echt een mooie carrière gehad. Maar ik zie het niet als afbouwen, het is gewoon een volgende stap.”

Foto boven: Jan Vonk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!