Bas van Bergen vertrekt aan het einde van het seizoen bij sv Diemen

Na dit seizoen zal trainer Bas van Bergen stoppen met zijn functie als hoofdtrainer bij sv Diemen. Na 4 mooie jaren is de koek op.

“Het is een dubbel gevoel om deze keuze te maken. Nog steeds ga ik met een goed gevoel naar de club. Dit kan natuurlijk alleen als de samenwerking tussen de staf en spelersgroep goed is. Daarnaast spelen wij dit seizoen nog steeds voor promotie en daar gaan wij ook zeker voor. Toch blijft het knagen dat er in de professionalisering stappen gemaakt moeten worden binnen de club. Hier zijn wij mee begonnen, maar de club kan hier nog verder in”, vertelt Van Bergen.

Terugkijken op de tijd bij sv Diemen doet Van Bergen met plezier. Snel komen de wedstrijden naar boven waar de groep boven kunnen heeft gepresteerd en het behalen van de nacompetitie, maar het hoogtepunt is vooral dat de hele groep één grote selectie is. “Het eerste elftal kan pas presteren als het tweede elftal staat”, aldus van Bergen. 

Bij terugkijken hoort ook reflecteren. “Na elke training en wedstrijd hoor je te evalueren. Op de groep, maar ook op jezelf. Je leert altijd, elke training, bespreking, wedstrijd weer. Dat doen we altijd met de staf. Dat ga ik missen. Net zoals de samenwerking met Cees Boot en Raymond Aarts. Zij stonden altijd voor mij klaar en hebben mij 4 jaar lang wegwijs gemaakt in het senioren voetbal.

Met trainers praten en sparren blijft leuk en leerzaam. Zo lees ik veel over andere trainers en innovaties binnen het trainerschap. Dat triggert. Er zijn echt een aantal aspecten van het trainerschap wat ik ben gaan veranderen door het seniorenvoetbal bij Diemen. Denk aan droge pass en trapvormen. Dat vond ik altijd het leukste om te doen. Maar waar dient het voor? De argumentatie voor deze discussies zijn top.”

Ook was dit de eerste klus van Bas van Bergen als trainer bij de senioren. Diemen heeft hem de kans gegeven om dit te doen, iets waar de trainer dankbaar voor is.

Van Bergen hoopt dat de groep geleerd heeft alles met intensiteit te doen. De trainer richtte zijn trainingen vooral op het lezen van de wedstrijd, waarin stappen werden gezet. De trainer hoopt ook dat de details, woordkeuzes en spelhervattingen behouden blijven. Hij kijkt positief naar de toekomst van de selectie: “We hebben zoveel jonge spelers met al enige ervaring. En die gaan het hart vormen om stappen te maken met sv Diemen. Denk aan Bradley Tifres, Mats Dalmulder, Jay te Paske, Joey van Rookhuizen of Dave Pielstroom. De gebroeders Kok komen eraan en zo zijn er nog een aantal talenten uit de Onder 23 die potentie hebben om door te stromen. En dat in combinatie met een aantal ervaren spelers die er nu zijn. Dat kan exploderen over een aantal jaar.”

Wat Van Bergen na dit seizoen gaat doen, is nog onbekend. “Tegen de club wil ik zeggen dat deze zaterdagselectie zo uniek is in de betrokkenheid bij de club en het organiseren van activiteiten voor de club. Het is een grote vriendengroep, die stappen wil maken op en naast het veld en ik hoop dat de club gaat inzien dat met een paar investeringen grote stappen gemaakt kunnen worden. Net als het koesteren van de vele vrijwilligers. Zo onder andere zijn Yvon en Andrea echt een begrip en super belangrijk voor de vereniging.”

Ook de fanatieke supporters looft hij. Zij reizen vaak mee en Van Bergen hoopt dat zij nog 5 maanden achter de ploeg blijven staan: “VAK-T. Respect. Wat een monsters van fans. Ga hiermee door, mannen. Ook hierin zijn jullie uniek. Echt kippenvel elke keer. De spelers kijken hun ogen altijd uit. En het motiveert hen enorm.”

Van Bergen wordt komend seizoen opgevolgd door Leroy Kroese, die nu trainer is van de zaterdag 2 van Diemen en de zondagselectie van TOG.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)