Foto Paul Stoeltie | ADO'20 en Swift komen elkaar in de halve finale van de districtsbeker weer tegen

Bas Vellema (ADO’20) ontmoet oude club Purmersteijn in bekerfinale

Voor Bas Vellema is de bekerfinale van aanstaande zaterdag een speciaal affiche. Hij maakte afgelopen zomer de overstap van Purmersteijn naar ADO’20, de clubs die zaterdag tegenover elkaar staan in de finale van de districtsbeker. Purmersteijn – ADO’20 is uiteraard ook onze wedstrijd van de week.

Vellema is in zijn eerste seizoen bij ADO’20 direct succesvol. Hij werd drie weken geleden kampioen van de zondag Hoofdklasse A en bereikte de bekerfinale door in de halve finale Swift uit te schakelen. “Ik mag zeker niet klagen. Als we zaterdag winnen kan ik me geen beter eerste seizoen bij ADO’20 wensen. Daarnaast heb ik eigenlijk alle minuten gespeeld, zowel in de competitie als in de beker. In het begin was het even wennen, maar ik ben uitstekend opgevangen door iedereen. Ik heb het heel erg naar mijn zin bij de club.”

De middenvelder kijkt er erg naar uit om  zaterdag aan te treden tegen zijn oud-teamgenoten. “Ik kan niet meer wachten tot zaterdag. Het is voor mij een super speciale wedstrijd. Toen we allebei steeds verder kwamen begon ik er al aan te denken. Je moet natuurlijk ook geluk hebben met de loting. We hadden elkaar ook eerder kunnen treffen, maar dat we elkaar nu in de finale ontmoeten is prachtig.”

Foto Jose Mol | Bas Vellema juichte vorig seizoen nog voor Purmersteijn

Vellema heeft nog steeds veel contact met spelers, trainers en mensen bij Purmersteijn. “Purmersteijn is toch mijn club en ik spreek de trainers en mijn oud-teamgenoten nog regelmatig. Ik volg de club ook voor zover ik kan. Helaas kan ik nooit wedstrijden van ze zien omdat we op dezelfde dag en tijd spelen, maar via internet etc. volg ik alles. Ik krijg nu natuurlijk wel extra veel berichten van de kant van Purmersteijn. Daar zitten veel grappen tussen, maar dat hoort er natuurlijk ook een beetje bij. Het is leuk om iedereen zaterdag weer te zien.”

De 27-jarige speler verwacht een wedstrijd tussen twee voetballende ploegen, waarbij ADO’20 het spel zal moeten maken. “Ik denk dat Purmersteijn het initiatief aan ons laat. Zo hebben ze ook gespeeld tegen Ajax in de beker. Toch zullen zij ook gaan voetballen waar het kan. Daar ligt ook hun kracht. We zullen echter ook scherp moeten zijn in de omschakeling en bij standaardsituaties. Met de traptechniek van Ruben Adney en de kopkracht van Niels Eijkenaar zijn ze daar dit seizoen erg gevaarlijk mee.”

Vellema waagt zich niet aan een voorspelling voor zaterdag. “Ik doe eigenlijk nooit aan voorspellingen. Het zal in ieder geval een spannende en leuke wedstrijd worden. Ik gun Purmersteijn alles, maar deze prijs gun ik mijzelf en ADO’20 natuurlijk net even meer.”

Purmersteijn – ADO’20 begint zaterdag om 17:00 uur en wordt gespeeld bij De Rijp. Aanstaande maandag is er een uitgebreide samenvatting met reacties van onze wedstrijd van de week te zien op onze website.

Foto boven: Paul Stoeltie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)