Home / Algemeen / Bas Vellema verlaat Pumersteijn voor nieuwe uitdaging bij ADO 20

Bas Vellema verlaat Pumersteijn voor nieuwe uitdaging bij ADO 20

Purmersteijn moet het volgend seizoen doen zonder haar aanvoerder Bas Vellema. De club ziet Vellema vertrekken naar ADO 20. Na drie seizoenen in het eerste elftal kiest hij nu voor een nieuwe uitdaging bij de hoofdklasser uit Heemskerk.

Ondanks dat Vellema met Purmersteijn bovenaan staat in de zondag eerste klasse A en wellicht volgend seizoen kan uitkomen in de Hoofdklasse, ziet hij ADO 20 als een stap hogerop. “ADO 20 belde mij twee weken geleden of ik een gesprek aan wilde gaan. Daar stond ik voor open en in dat gesprek hebben ze verteld wat ze met mij van plan waren. Dat klonk goed en nadat ik ook met Purmersteijn gesproken had, besloot ik om naar ADO 20 te gaan. Ik ben nu 26 jaar en ik zie dit als een mooie kans om een stap te maken. ADO 20 is toch één van de grotere amateurclubs met veel ambitie.”

Bas Vellema

Vellema kan terug kijken op drie fantastische seizoenen bij de club uit Purmerend en hoopt dat af te sluiten met een kampioenschap. “Het waren echt drie topjaren en en Purmersteijn is toch wel mijn club geworden. We zijn ook echt een vriendengroep geworden en daarom vind ik het ook wel jammer dat ik vertrek. Ik ben blij dat de club het mij gunt en dat ze begrijpen dat ik naar ADO’20 ga. Het zou fantastisch zijn als we dit seizoen kampioen worden. Dat zou voor mij echt een geweldige afsluiting zijn.”

Purmersteijn had twee weken geleden een goede slag kunnen slaan richting het kampioenschap, maar de ploeg van Martin van Ophuizen verloor thuis met 0-2 van directe concurrent Hoogland. “Dat was erg jammer,” aldus Vellema. “Als we wonnen was het verschil zes punten en hadden we het niet meer weggegeven, denk ik. Hoogland is een ervaren en goede ploeg dat loert op de counter, terwijl wij toch aanvallend en creatief voetbal spelen. Wij kregen vijf tot tien kansen en scoorden niet. Zij kregen drie kansen en maakten er twee. Ondanks het verlies tegen Hoogland heb ik er nog alle vertrouwen in. We hebben nog zes belangrijke wedstrijden en daarin moeten we het laten zien, te beginnen met Zeeburgia zondag.”

Foto Jose Mol

De middenvelder, die in het verleden ook voor Ajax uitkwam, wil met ADO’20 volgend seizoen hoge ogen gooien in de Hoofdklasse. “Allereerst wil ik natuurlijk een basisplaats veroveren. Ik begin daar op nul en zal mezelf moeten laten zien. Ik ken niet alle spelers maar ADO’20 heeft een goede selectie. Ik hoop dat we volgend seizoen bovenin de Hoofdklasse meedraaien en promoveren. Eerst maar kampioen worden met Purmersteijn. Dat is op dit moment het belangrijkste,” besluit Vellema.

Verslag: Joey Schoo
Foto’s: Jose Mol