DVVA kwam net te kort tegen De Zouaven. Strafschoppen brachten de beslissing

Bekeravontuur DVVA is voorbij

Zaterdag tweede klasser DVVA is er niet in geslaagd om de laatste 32 van het KNVB beker toernooi te bereiken. Op Sportpark Drieburg was zondag hoofdklasser De Zouaven uit Grootebroek was na strafschoppen te sterk voor de ploeg van Sjaak Tersteeg. Na 90 minuten stond het 2-2.

“Het is hele sneu”, reageert trainer Sjaak Tersteeg direct na de uitschakeling door de hoofdklasser. “Natuurlijk zie je dat Zouaven beter voetbalt maar wij hebben geprobeerd, en dat ging heel aardig moet ik zeggen, gewoon mee te spelen.”

Na een half uur spelen kwamen de Amsterdammers op een 1-0 voorsprong door Floris van der Geest. Lang kon DVVA daar niet van genieten want door een afstandschot stond het bij rust 1-1.

Zouaven liet DVVA in de tweede helft het spel maken. Het veld werd zwaar en het tempo lag hoog. DVVA, dat vijf minuten na rust op achterstand kwam, ging op zoek naar de gelijkmaker. Stefan Baars werd een kwartier voor tijd in de zestienmeter onderuit gehaald en Marcel Verboom mocht vanaf elf meter aanleggen. Verboom faalde niet, 2-2.

In de slotfase kregen beide team kans op de overwinning. Er was veel ruimte op het middenveld omdat de spelers er behoorlijk door heen zaten. In de laatste minuut zag Baars nog een bal via de binnenkant van de paal het veld weer instuiteren.

In het (district) bekervoetbal worden er direct strafschoppen genomen en dus geen verlenging gespeeld. DVVA zag Zouaven de eerste strafschop missen en zelf schoten de Amsterdammers de eerste drie raak. Voldoende om door te bekeren was het niet. Baars en Johan Annema miste de vierde en de vijfde waar Zouaven wel doel trof.

DVVA kwam net te kort tegen De Zouaven. Strafschoppen brachten de beslissing

Het bekeravontuur voor DVVA houdt dus op bij de tweede knock-out ronde. Tersteeg: “Het is heel erg jammer. Doodzonde want we hadden echt voor een stunt kunnen zorgen!”

Kijk voor alle uitslagen van de districtsbeker op de bekerpagina

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)