Home / Algemeen / Bekeravontuur Pancratius eindigt in tussenronde tegen De Bilt

Bekeravontuur Pancratius eindigt in tussenronde tegen De Bilt

Zondag tweedeklasser Pancratius is er niet in geslaagd om de goede lijn in de competitie door te trekken in de districtsbeker. De doelstelling was overwinteren, maar de ploeg van Bart Jansen ging op eigen veld in de tussenronde onderuit tegen zaterdag tweedeklasser FC De Bilt: 1-3.

Op het spel van de Badhoevedorpers viel eigenlijk weinig tot niets aan te merken, vond Jansen. “Voetballend ging het op zich best goed. We domineerden grotendeels de eerste helft, hadden het meeste balbezit op de helft van de tegenstander, alleen zonder dat het tot echt grote kansen leidde. De Bilt hield de pot dicht.”

Pancratius - De Bilt

De thuisploeg kon het zichzelf echter aanrekenen dat De Bilt met een 0-2 voorsprong halverwege de kleedkamers op kon zoeken. Na negen minuten werd een fout van tweede doelman Stijn Morsch afgestraft door Tom Karst, die de bal in een leeg doel kon schuiven, en een kleine twintig minuten later was de spits opnieuw trefzeker toen hij toesloeg na een slippertje in de Badhoevedorpse defensie.

Na tien minuten in de tweede helft werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid. Uit een counter maakte Karst zijn derde doelpunt: 0-3. Het mooiste doelpunt van de avond, een volley van Pancratius-aanvaller Bobby Bosma, zo’n vijf minuten voor tijd, was slechts nog voor de eer: 1-3. De uitschakeling kon niet meer voorkomen worden.

Pancratius - De Bilt

“We hadden graag overwinterd”, is Jansen duidelijk na de uitschakeling. “Dit hebben we aan onszelf te danken. Daarnaast was het even wennen om te verliezen, na vijf zeges op rij, maar we pakken met volle moed de draad weer op na de winterstop. Dan zullen we deze goede reeks door willen trekken.”

Foto’s Hans van Dijk

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)