Home / Algemeen / BEKERKOORTS: Kan WV-HEDW stunten tegen AFC?

BEKERKOORTS: Kan WV-HEDW stunten tegen AFC?

Dit weekend staan de kwartfinales van de discrictbeker te wachten. De meest in het oog springende wedstrijd is die tussen zaterdag eersteklasser WV-HEDW en Topklasser AFC. Het Amsterdamsche Voetbal blikt vooruit op de wedstrijd van de week met beide trainers.

Ondanks het overlijden van Johan Cruijff heeft WV-HEDW zich goed kunnen voorbereiden op het duel van aanstaande zaterdag. De ploeg die onder leiding staat van Kees Oostermeijer trainde gisteren voor het laatst. Oostermeijer: ”We hebben met z’n allen veel over Cruijff gesproken. Het zelf bezig zijn met voetbal is dan een goede afleiding. We hebben lekker getraind en de spelers hebben veel zin de wedstrijd. AFC is een goed voetballende ploeg dus we zullen de ruimtes klein moeten houden. Ik acht de kans op een overwinning vijftien procent.”

Kees Oostermeijer Jan Vonk

Nadat het de poulefase doorkwam schakelde WV-HEDW achtereenvolgens SDZ, BOL, Ilpendam en Fortuna Wormerveer uit. Bij een overwinning op AFC kan het historie schrijven. Het verzekert zich dan van deelname aan de landelijke beker in de komende voetbaljaargang. Desondanks hecht Oostermeijer meer waarde aan de competitie. ”Ik wil heel graag in de eerste klasse blijven. Ik win bijvoorbeeld liever van Volendam over een week dan van AFC. Daarom krijgen morgen ook spelers de kans die normaal minder vaak in actie komen. Dit heb ik in de beker altijd gedaan.”

Voor AFC is het de laatste keer dat het meedoet aan deze bekercompetitie. Komend seizoen doen de clubs uit de Tweede- en Derde Divisie niet meer mee. Voor AFC is het dus de laatste kans om dit toernooi te winnen. Het kwam nooit verder dan de halve finale. In 2012 werd AFC  uitgeschakeld  door de latere winnaar Chabab (3-0). AFC begon dit seizoen in de landelijke beker maar de profs van FC Emmen waren een maatje te groot. De Amsterdammers stroomden in de districtsbeker  pas na de poulefase in en bereikte de kwartfinale door Legmeervogels, Hoograven, Hollandia en het eigen tweede elftal het nakijken te geven.

Bart Logchies debuut Cuijk

Bart Logchies wist de beker al eens te winnen in 2000 en 2001 als trainer van KBV. ”Dat was een fantastische tijd. We wonnen toen alles wat er te winnen viel. We werden toen ook kampioen in de eerste klasse.” Net als Oostermeijer gebruikt ook Logchies deze bekerwedstrijd om anderen speeltijd te gunnen. ”Alsnog kunnen we een mooi elftal binnen de lijnen brengen. Ik denk niet dat ik mijn spelers hoef te motiveren. We willen graag iedere wedstrijd winnen.”

Het Amsterdamsche Voetbal komt zondag met een uitgebreide samenvatting en reacties van deze wedstrijd en zal op dinsdag in een speciale uitzending terugblikken op het bekerweekend.

 

 

 

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)