Bekeruitschakeling Swift bij ADO’20 overschaduwd door kleedkamerroof

Supporters, staf en spelers van Swift waren de 2-1 nederlaag bij ADO’20 in de halve finale van de districtsbeker al snel vergeten. De kleedkamer van de gasten is namelijk tijdens de wedstrijd leeggeroofd en dit werd vlak na afloop pas duidelijk. Een zwarte middag voor de Amsterdammers.

Het ging allemaal heel snel na het laatste fluitsignaal. Spelers, trainers, aanhang renden naar de parkeerplaats om de dieven, die waarschijnlijk allang weg waren, in de kraag te vatten. Telefoons, geld en andere waardevolle spullen zijn buit gemaakt. Het verloren duel tegen de zondag Hoofdklasser kreeg hierdoor een extra rauwe rand. “Niemand heeft het bij ons natuurlijk meer over de wedstrijd gehad. Er is maar een partij verantwoordelijk en dat is ADO’20. Maar het heeft geen zin om elkaar de schuld te geven en dat had niet iedereen bij ADO’20 begrepen. Assistent-trainer Raymond Bronkhorst, die bereid was ons te helpen, begreep dat gelukkig wel.”

Na een felle openingsfase zonder echte kansen was het na een klein kwartier, bij het eerste het beste gevaar van de thuisploeg, meteen raak. Meraj Allahdad schoot op aangeven van Raymond de Waard de bal overtuigend in het dak van het doel. Swift, dat voetballend de betere ploeg was, zorgde na een half uur voor het eerste echte wapenfeit. Een voorzet van Fidel Yilmaz belandde door een onderschepping van Michel van Kampen bij Bas Buimer. De spits schoot het leer tegen de sluitpost aan.

In het laatste kwartier voor de pauze kwam Swift, na een gemiste kans van Bas Middelkoop en een verraderlijke vrije trap van Mike Ruijter, op gelijke hoogte. Dennis Dinkgreve vond uit een corner van Max van Wakeren met het hoofd de verre hoek. De doelpuntenmaker kreeg op slag van rust nog een goede kans, maar dit keer mikte hij in het zijnet.

Het tweede bedrijf kende over en weer kansen. De Waard mikte over na slordig balverlies van Swift, aan de overzijde kopte Buimer een niet te missen mogelijkheid heel knap op de paal. Met een klein uur op de klok was een inzet van ADO’20 uitblinker Allahdad die over Dennie van der Giezen zeilde net te hoog.

Op basis van de eerdere grotere mogelijkheden en het vertoonde spel was een zege voor Swift zeker niet onverdiend. Toch belandden de Amsterdammers aan de verkeerde kant van de score. In de 73ste minuut joeg Ted Amson de bal meedogenloos in de kruising: 2-1. Een behoorlijke tik voor Swift dat dit niet meer te boven kwam. Wel kregen de bezoekers nog een reuzenkans. Lionel Frederik bereikte na een mooie actie Buimer, maar de doorgaans koelbloedig aanvaller miste de scherpte. Evers: “Wij hadden de meeste aanspraak op de winst, maar het zit ons de laatste weken niet mee in de afronding. Verder hebben we goed gespeeld. We hebben de koploper van de zondag Hoofdklasse haar wil opgelegd.”

De vertrekkende Evers loopt zijn gehoopte bekerprijs mis en zal in de zaterdag Hoofdklasse met zijn ploeg in ieder geval een nacompetieplek willen veilig stellen. “De uitslagen van de concurrenten hebben ons weer een beetje opgevrolijkt. We hebben het in eigen hand. We moeten ook weer verder tot de orde van de dag. Alle rompslomp rond de diefstal is geregeld en het maakt ons alleen maar sterker. Dit is de aanzet voor een goede laatste maand.”

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma van de districtsbeker.

Verslag: Justin Crombeen
Foto’s: Paul Stoeltie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)