Home / Algemeen / Bekerwedstrijden deelnemers KVA verschoven naar 19 augustus

Bekerwedstrijden deelnemers KVA verschoven naar 19 augustus

Zoals gebruikelijk krijgen de deelnemers aan het Kampioenschap van Amsterdam, op zaterdag 22 augustus, vrijstelling van het spelen van een bekerwedstrijd op die datum. De KNVB heeft nu bekend gemaakt dat de zestien deelnemers hun wedstrijd op woensdag 19 augustus zullen afwerken.

Al vier jaar lang is het Kampioenschap van Amsterdam een uitzondering in Nederland. Geen enkel ander toernooi krijgt het voor elkaar om de bekerwedstrijden op die datum te verschuiven. Het zegt iets over de status van het toernooi.

De indeling voor de beker zal medio juli bekend worden gemaakt. De hoofd- en eersteklassers zullen bij elkaar worden ingedeeld. De nummers een en twee plaatsen zich voor de volgende ronde. Ook de teams uit de tweede klasse en lager worden bij elkaar ingedeeld. Uit die poules gaat alleen de winnaar naar de volgende ronde.

De volgende verenigingen spelen dus op 19 augustus al hun eerste bekerwedstrijd (i.p.v. 22 augustus). De overige bekerwedstrijden zijn op 26 en 29/30 augustus. Het gaat om: Swift, JOS Watergraafsmeer, De Dijk, OFC, AFC (zaterdag), DCG, Zeeburgia, WVHEDW, OSV (zaterdag), Amstelveen Heemraad, Blauw Wit Beursbengels, FC Almere, DVVA, HBOK, Pancratius en VVA/Spartaan.