Belangrijke driepunter DCG in kelderduel tegen Quick 1890

Onderin de zondag tweede klasse B heeft DCG verder afstand genomen van de laatste plaats. In een rechtstreeks duel om de rode lantaarn boekte de ploeg van Danny van der Moot een belangrijke overwinning op Quick 1890. Hierdoor is DCG goed aan de tweede periode begonnen.

De Amsterdammers kwamen uitstekend uit de startblokken. Binnen het kwartier had DCG een 0-2 voorsprong te pakken door twee doelpunten van Fernon Hasselhoef. Eerst draaide hij knap weg bij zijn directe tegenstander om de 0-1 in de hoek te schuiven, vervolgens liep hij een voorzet van Bilal Hajoui el Jaafari binnen na een snel uitgevoerde tegenaanval. “In de eerste helft hebben we heel goed gevoetbald”, aldus trainer Danny van der Moot. “We hadden er nog wel een paar bij mogen maken, of moeten, om de wedstrijd helemaal in het slot te gooien.” Vlak voor rust vergrootte Burak Bulduk de marge nog tot drie (0-3) na goed voorbereidend werk van Samir Bouttar.

“In de rust geef je aan dat we niet moeten verzwakken, omdat je weet dat Quick gaat komen”, voorspelde Van der Moot. Quick 1890 zette ook aan om iets terug te doen, maar grote kansen bleven uit. In de tegenstoot kreeg DCG nog een paar goede mogelijkheden om aan alle onzekerheid een eind te maken. “Gelukkig kwam de overwinning niet in gevaar, maar er had wel wat bij gekund.”

Een eretreffer van Quick 1890 acht minuten voor tijd bepaalde de eindstand op 1-3 in het voordeel van DCG. “Deze overwinning, op een directe concurrent is uitermate belangrijk. In de kleedkamer merkte ik dat er meteen weer vertrouwen was bij de spelers. In de tweede periode krijgen we allerlei tegenstanders die in onze buurt staan. Dan zijn de punten erg belangrijk en daar hebben we nu een goed begin aan gegeven.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Archieffoto boven: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG