Belangrijke overwinning Kadoelen op hekkensluiter Alcmaria Victrix

In de zaterdag derde klasse A heeft Kadoelen goede zaken gedaan in de strijd om lijfsbehoud. De ploeg van René Hoogendonk won op eigen veld met 2-0 van Alcmaria Victrix, dat door het terugtrekken van Hercules Zaandam hekkensluiter is. Door de overwinning gaan de Amsterdammers over IJmuiden heen en staan ze nu op een veilige tiende plaats.

Mede door een stevige wind die over het veld raasde, was het moeilijk voetballen en startte de wedstrijd met felle duels om de bal. Kadoelen ,in een nieuwe uitrusting, had de omstandigheden meteen door. De ploeg speelde de bal laag over de grond en nam het initiatief zonder dat het uitgespeelde kansen opleverde. Een vrije trap na tien minuten van Chris Hubeek, makkelijk gepakt door Victrix-doelman Rob Mooy, was in de eerste twintig minuten het enigste wapenfeit. De achterhoede van Victrix met de sterke centrum verdedigers Jasper Distel en Stijn van Tol gaf weinig weg. Toch waren er twee mogelijkheden voor Kadoelen via Sharif Carijll Willems met een schot naast en na een mooie combinatie, waar tenslotte de bal als laatste bij Volkert de Bres uitkomt, maar zijn knal gaat net over de lat.

Kadoelen - Alcmaria Victrix

Na een half uur spelen kwam Victrix wat meer in de wedstrijd met een schot van Rick Kout, wat door Kadoelen doelman Danny Bodemeijer tot hoekschop werd verwerkt. Vlak voor rust kwam het team uit Alkmaar zelfs bijna aan de leiding toen een schot van Alan Zana Pishdar na een voorzet vanaf links net naast de paal ging. Met een brilstand gingen beide teams aan de thee. In het tweede bedrijf eigenlijk hetzelfde scenario als voor de rust. Kadoelen was de bovenliggende partij met dit verschil nu wel het verlangde doelpunt. In de 55ste minuut kopte de op rechterkant lopende Bryan Fleysman een voorzet vanaf links van De Bres schitterend in. Kadoelen hield de teugels strak in handen en kon tweemaal in de score uitlopen als dezelfde kleine en sterk spelende Fleysman oog in oog stuitte op doelman Mooy.

Doordat het tweede doelpunt maar uit bleef, kwam Victrix andermaal weer terug in de wedstrijd en was via invaller Paul Tijm dicht bij de gelijkmaker. Zijn kopbal scheerde maar net over de lat. Via de counter probeerde Kadoelen toe te slaan, maar het bevrijdende tweede doelpunt viel pas twaalf minuten voor tijd. Van kostbaar balverlies op het middenveld van Alcmaria Victrix werd door de ingevallen Ismael El Rharaissi geprofiteerd, die met een beheerst schot de bal in het net laat ploffen. Na het tweede beslissende doelpunt was de wedstrijd op slot en pakt Kadoelen, dit seizoen veel geplaagd met blessureleed, de zeer belangrijke drie punten. Het team van de na dit seizoen vertrekkende trainer Rene Hoogendonk heeft nu wat meer ruimte in de stand en het vizier kan weer omhoog in deze klasse.