Belangrijke overwinning Overbos op BOL

Overbos heeft in de zaterdag tweede klasse A een belangrijke stap richting lijfsbehoud gezet. De ploeg van trainer Stefan Teeken was in Hoofddorp met 4-2 te sterk voor BOL en staat daardoor nu zes punten boven de streep.

Het was BOL dat in de openingsfase het gevaarlijkst was. Al na zeven minuten werd Timon Plak in het strafschopgebied aangetikt en wees scheidsrechter Smit naar de stip. BOL-topscorer Pieter Bas den Hartingh schoot de penalty echter tegen de lat. Niet veel later vond Den Hartingh alsnog het net, toen hij op aangeven van Jan Biersteker goed afrondde: 0-1.

Overbos - BOL

BOL zette door en kwam zelfs op 0-2. De voorzet was nu van Steven Glas en Den Hartingh schoot zijn tweede van de middag binnen. Overbos wist daarna wel terug in de wedstrijd te komen. Alex Golsteijn kopte uit een hoekschop de aansluitingstreffer binnen: 1-2. Het werd nog voor rust gelijk doordat de bal via BOL-verdediger Jos Visser bij Mike Nieveld belandde, die de thuisploeg op gelijke hoogte bracht.

In de tweede helft ging Overbos erop en over. Met een frommeldoelpunt was het Mickey Wever die de thuisploeg op voorsprong zette, waarna de wedstrijd gespeeld leek. Uiteindelijk bepaalde Wever met zijn tweede van de middag de eindstand op 4-2. Daarmee doet Overbos hele goede zaken in de strijd om lijfsbehoud. De Hoofddorpers staan nu met nog drie wedstrijden te gaan zes punten boven Monnickendam, dat aan het eind van de rit nacompetitie moet spelen.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassepagina van 2A.

Foto’s: Wanyama-photo