Belangrijke overwinning ZSGOWMS bij Kadoelen

In de strijd om lijfsbehoud in de zaterdag derde klasse A heeft ZSGOWMS drie belangrijke punten gepakt. De ploeg van trainer Murat Böke won op bezoek bij subtopper Kadoelen met 1-3 en nam daarmee iets meer afstand van de directe degradatieplaatsen.

Op het kunstgras in Kadoelen was het eerste half uur saai. Van beide kanten was er veel onnodig balverlies en bovendien in een veel te laag tempo. De thuisploeg slaagde erin om de ban te doorbreken en na een half uur op voorsprong te komen. Een vrije trap van Donny Geel op de rand van het strafschopgebied eindigde via de vingertoppen van Sancho van Soelen tegen de onderkant van de lat, waarna de bal uit het doel stuiterde. Landrij Monni was er als de kippen bij om in de rebound de 1-0 binnen te tikken.

Lang kon de thuisploeg niet van de voorsprong genieten. Twee minuten later ging Erwin Smajic na een goede beweging over het been van Danny van Noord, wat werd bestraft met een strafschop. De 39-jarige Serdal Suvakci stuurde doelman Mike Oudshoorn de verkeerde hoek in en bracht ZSGO/WMS op gelijke hoogte: 1-1.

Daarna was Kadoelen het even kwijt met onderlinge irritatie tot gevolg. De gasten profiteerden hier optimaal van door vlak voor rust nog even aan te zetten en zelfs met een voorsprong de kleedkamers op te kunnen zoeken. Tot twee keer toe werd een hoekschop kort genomen en ingedraaid. De afgeslagen bal kwam voor de voeten van Chico van Soelen, die niet na hoefde te denken en uithaalde: 1-2.

De tweede helft moest de ommekeer brengen voor de thuisploeg, maar Kadoelen kon geen potten breken of doelman Van Soelen stond op de juiste plaats. Mitch van Ankeren kopte van een paar meter afstand de bal recht in de handen van de sluitpost, die even later ook een schot van Donny Geel, na een goede individuele actie, naast kon tikken. In plaats van dat Kadoelen rustig bleef en te combineren, werd te snel de lange bal gehanteerd. Dit speelde ZSGO/WMS in de kaart.

Waar Kadoelen tien minuten voor tijd nog goed weg kwam toen Joey van Lemmeren een voorzet volleerde op de lat, zorgde diezelfde Van Lemmeren in de laatste minuut van de wedstrijd voor de beslissing. Oog-in-oog met Oudshoorn maakte de vleugelaanvaller geen fout, omspeelde de doelman en schoof de 1-3 rustig binnen.

ZSGO/WMS blijft ondanks de zege op de elfde plaats staan, al heeft de ploeg van Murat Böke nog slechts één punt minder dan de veilige nummer tien (DZS). Kadoelen raakt verder achterop in de strijd om de prijzen en staat nu op en vijfde plek.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag derde klasse A.

Archieffoto boven: Jeroen de Kock

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)