Ben Abdeslam op stage in Zweden

Souffian Ben Abdeslam vertrekt aan het eind van dit jaar voor de tweede keer naar Zweden om stage te gaan lopen bij IFK Göteborg. De speler die pas twee maanden uitkomt voor zondag tweede klasser SV Hoofddorp maar lange tijd bij AFC speelde was eerder dit jaar al op proef in Skandinavië.

De 24-jarige aanvaller kwam op een opmerkelijke manier in aanraking met de voormalige Zweedse topclub van onder andere Stefan Petterson. Ben Abdeslam: “Ik was in februari op vakantie met mijn vriendin in Zweden. Haar broer speelt in het tweede elftal bij IFK Göteborg en vroeg me of ik een keer mee wilde trainen. Die kans ik liet natuurlijk niet aan mijn neus voorbij gaan. Het ging erg goed. Daarna heb ik heel langs niets van ze gehoord tot dat ze afgelopen woensdag belde of ik nog een keer terug wilde komen.”

Ben Abdeslam werd geboren in Spanje en woont nu zo’n elf jaar in Nederland. Zes jaar geleden werd hij lid van AFC en speelde vervolgens twee jaar in de A1 voordat hij de overstap maakte naar de selectie. Hij speelde voornamelijk in het tweede elftallen en kwam ene paar keer uit voor het hoogste team. Zijn overstap naar Chabab werd geen succes omdat hij niet door een deur kon met de toenmalige trainer Simon Ouaali. Hij besloot daar op terug te keren naar AFC waar hij ging spelen voor het eerste zaterdagteam in de tweede klasse. Ben Abdeslam: “Bij Chabab had ik het niet naar mijn zin en bij AFC kende ik nog een hoop spelers. Bobby Gehring en Gijs Roodbeen speelde inmiddels op de zaterdag dus daar heb ik me toe aangesloten. Het waren erg leuke jaren.”

AFC-trainer Jeroen Brussee (L) geeft Ben Abdeslam de prijs voor de meeste assists

In de zomer verhuis de hij naar SV Hoofddorp waar Jimmy Simons de nieuwe trainer werd. Ben Abdeslam: “Ik heb het hier erg naar mijn zin en met Jimmy kan ik goed opschieten maar als ik profvoetballer kan worden dan doem ik dat natuurlijk. Die kans krijg ik maar één keer. Ik zal ook alleen maar de overstap maken naar Göteborg als ze me een contract aanbieden, als amateur zou ik niet gaan. Ik volg hier een mode opleiding en ik doe modellenwerk. Dat zou ik niet opgeven om daar op amateurbasis te gaan spelen.”

Half december gaat de snelle en technische buitenspeler weer voor tien dagen naar Zweden om de club te overtuigen van zijn kwaliteiten. “Ik heb daar vooral meegetraind met het onder 23 team. Zeg maar het tweede elftal. Het niveau is ongeveer te vergelijken met de hoofdklasse in Nederland. Als het me lukt zou het een mooie opstap zijn maar tot de tijd zit ik nog prima bij SV Hoofddorp.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!