Home / Algemeen / Ben Vis (Waterwijk) neemt sabbatical: “Lekker met mijn vrouw op vakantie”

Ben Vis (Waterwijk) neemt sabbatical: “Lekker met mijn vrouw op vakantie”

Na elf seizoenen als hoofdtrainer neemt Ben Vis een jaartje rust. Vis is momenteel bezig aan zijn derde seizoen bij Waterwijk (zondag). Hij zal wel als Hoofd Jeugdopleiding verbonden blijven aan de Almeerders.

De keuze om uit de trainerswereld te stappen, ging niet over één nacht ijs. “Als je iets met zoveel passie doet, is het een zware keuze. Maar ik heb het vroeg bekend gemaakt zodat ik niet zou kunnen terugkrabbelen. Er is wel een andere club langsgekomen die wilde praten, dat is ook niet doorgegaan. Mijn vrouw wil ook eens een weekendje weg. De kinderen zijn nu oud genoeg om zelf op vakantie te gaan, dus dan kunnen wij buiten het seizoen lekker op vakantie gaan.”

Vis begon zijn trainersloopbaan in 2007 bij DRC, waar hij drie seizoenen de leiding had. Via het zaterdagelftal van FC Weesp (twee jaar) en het Almeerse Buitenboys (drie seizoenen) belandde hij in 2015 bij Waterwijk. Vorig seizoen promoveerde Vis via de nacompetitie naar de zondag derde klasse D, waar het momenteel op een twaalfde plaats staat.

“Ik heb inmiddels een smoesenboek dat dikker is dan Wikipedia, en er komt steeds meer bij”, zegt Vis wanneer hij terugblikt op zijn trainersloopbaan. “Ik ga het wel missen. Het is een weloverwogen beslissing. Ik heb altijd gevoetbald en bijna geen wedstrijd gemist, als trainer ook niet. Mijn zoon voetbalt ook bij Waterwijk en ik vind het leuk om bij hem te kijken. Dat heb ik ook afgesproken met mijn vrouw. Zij zei altijd: ‘ik wil niet dat je de kinderen van anderen traint en je eigen kinderen niet ziet voetballen..'”

De oefenmeester weet niet of hij het na zijn sabbatical weer op zal pakken. “Als ik naar andere trainers kijk die een sabbatical nemen, komen ze niet altijd even goed terug. En er zijn ook meer trainers dan clubs, dus je moet wel ergens goed terecht komen”, zegt Vis, die de club trouw blijft als Hoofd Jeugdopleiding. “Ik laat mijn jongens niet los, dus we gaan ervoor zorgen dat er een goede trainer komt die de juiste persoonlijkheid heeft.”

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!