Benauwde overwinning van Legmeervogels op FC Uitgeest

Legmeervogels heeft zich steviger in het linkerrijtje van de zondag eerste klasse A genesteld. De ploeg van Florian Wolf boekte een met een benauwde, maar verdiende 2-1 zege op FC Uitgeest. Martijn Tjon-A-Njoek nam de twee Uithoornse treffers voor zijn rekening.

Op eigen veld had Legmeervogels even nodig om in het eigen ritme te komen. De eerste kansen waren ook voor FC Uitgeest, de oude ploeg van Wolf. Jorn Brouwer had het vizier niet goed afgesteld en een inzet van Dennis de Wit eindigde in de handen van doelman Clé Vos de Mooij. De thuisploeg werd hierdoor wakker geschud en nam het heft in handen. Nadat een poging van Rodney Smorenberg gekeerd werd door Sem Bleeker en een kopbal van Puck Postma naast ging, was het in de vijftiende minuut wel raak.

Door balverlies van FC Uitgeest kon Postma vanaf de achterlijn een voorzet geven, waaruit Martijn Tjon-A-Njoek met een droge knal de score opende: 1-0. Legmeervogels probeerde door te drukken en kreeg ook een paar goede mogelijkheden op de 2-0. De grootste was voor Yasin Poyraz. Hij kreeg een vrije doortocht, maar zijn schot eindigde eenvoudig in de handen van Bleeker. Aan de andere kant van het veld redde Vos de Mooij goed op een inzet van Max Dekker.

Vrij snel na de rust kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Een vrije trap van De Wit ging aan iedereen voorbij, waardoor Stan Vrouwe ongehinderd de 1-1 kon maken. Legmeervogels pakte de draad weer op. Met exact een uur op de klok hadden de Uithoorners de leiding weer in handen. De verdediging van FC Uitgeest kreeg een vrije trap van Smorenberg niet goed weg en Tjon-A-Njoek hoefde niet na te denken toen hij de bal voor zijn voeten kreeg: 2-1.

FC Uitgeest probeerde voor de tweede keer op gelijke hoogte te komen, maar het vizier van de aanvallers stond de hele middag niet goed afgesteld. Namens Legmeervogels vergaten Othman Lechkar, Postma en Smorenberg de definitieve genadeklap uit te delen. De kleine marge bleek voldoende om over de streep te trekken.

“Deze keer weer twee maal gescoord, dat gaat de goede kant op”, glimlachte Tjon-A-Njoek, wiens teller nu op elf goals staat. “De eerste helft hebben we goed gespeeld en verzuimden we om afstand te nemen. De tweede helft was rommelig, bij vlagen zelfs heel slordig en kwamen we een paar keer goed weg. Uiteindelijk is de overwinning wel verdiend.”

Door de zege is Legmeervogels naar de vijfde plek geklommen. Volgende week komt laagvlieger Zeeburgia op bezoek. Daar werd twee maanden geleden nog verrassend met 7-4 van verloren. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.