Benno Nihom (AFC): “Blijven meedoen om bovenste plekken”

AFC veroverde afgelopen zaterdag de koppositie in de tweede klasse A door AMVJ te verslaan (0-3). De ploeg van trainer Benno Nihom zag DVVA punten verspelen tegen HBOK, waardoor het de stadsgenoot passeerde op de ranglijst. Door verplichtingen met de Ajax vrouwen was de coach zelf niet aanwezig, maar aan het einde van de middag kon hij op afstand toezien hoe zijn ploeg de nieuwe koploper werd.

De oefenmeester werd tijdens de wedstrijd goed op de hoogte gehouden. “Het was natuurlijk pech dat ik er niet bij kon zijn aangezien de wedstrijd van de Ajax vrouwen werd verplaatst. Op dat moment is de afspraak dat ik bij de wedstrijd van Ajax ben. Ik ben dan ook ontzettend blij dat Bart Logchies het kon overnemen en dat ik tijdens de wedstrijd van alle kanten erg goed op de hoogte ben gehouden. Daarvoor ook de complimenten aan de meegereisde fans.”

Nihom geeft aan dat hij tevreden is over de ontwikkeling van zijn ploeg en het spel de laatste weken. “In het begin van het seizoen heb ik al gezegd dat we waarschijnlijk wat langer de tijd nodig hadden voordat het zou gaan lopen. Het was een hele nieuwe groep en daardoor was het ook zoeken naar de juiste samenstelling, de balans in het elftal en te kijken naar wat je van elkaar kan verwachten. Daarnaast hebben we in het begin ook een beetje pech gehad.”

De trainer is ook duidelijk wat betreft de verwachtingen voor het restant van het seizoen. “Het is niet het doel om kampioen te worden, maar wel de ambitie. Daarmee bedoel ik dat er geen man overboord zou zijn als we het niet worden, maar dat we het natuurlijk wel heel graag willen. Uiteindelijk vind ik het belangrijkste dat we ons als ploeg blijven ontwikkelen en dat we een echt AFC-team uitstralen wat goed voetbal laat zien. Toch kun je na negen wedstrijden wel zeggen dat je meedoet om het kampioenschap en zeker moet blijven meestrijden om de bovenste plekken.”

Verslag: Joey Schoo
Foto boven: Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)