Benno Nihom (AFC) nieuwe hoofdtrainer Ajax Vrouwen

Benno Nihom volgt Ed Engelkes op als hoofdtrainer van de Ajax Vrouwen. De 30-jarige Nihom, sinds de start van de Ajax Vrouwen assistent van de vertrekkende Engelkes, heeft een contract voor twee seizoenen getekend. De functie van hoofdtrainer bij de koploper van de Eredivisie vrouwen zal hij blijven combineren met AFC zaterdag.

“Nadat bekend werd dat het contract van Ed niet zou worden verlengd, had ik vrij snel contact met Marleen Molenaar (manager vrouwenvoetbal, red.) over zijn opvolging. Als assistent wilden ze eerst met mij praten omdat mij doorschuiven een serieuze optie zou zijn. Vervolgens heb ik met technisch directeur Marc Overmars gesproken over mijn ambities en ideeën die ik heb met de Ajax vrouwen.”

Nihom gaat het niet heel anders doen dan de weg die hij samen met Engelkes vijf jaar geleden is ingegaan. “We zullen deze weg vooral door willen zetten. Wel neemt elke trainer zijn eigen sausje mee. Ik ben jong en ambities en mijn focus is iets anders dan die van Ed, maar de dingen die goed zijn zullen we niet veranderen. We staan stijf bovenaan en willen zijn periode goed afmaken. Hij verdient een kampioenschap. Op de achtergrond zal ik alvast bezig zijn met volgend seizoen, maar ik blijf tot het eind van het seizoen gewoon gecommitteerd aan Ed als assistent.”

Foto Ajax.nl | Nihom tekent zijn contract in het bijzijn van manager Marleen Molenaar

Het hoofdtrainerschap combineert hij met AFC zaterdag, waar hij nu bezig is aan zijn tweede seizoen. Momenteel staat Nihom met AFC bovenaan in de zaterdag eerste klasse A. “De intentie was er al langer om te blijven, wanneer Ajax toestemming zou geven. Ik ben blij dat ik die kans krijg van Ajax, want deze combinatie is fantastisch voor mijn ontwikkeling.”

Foto’s Ajax.nl

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)