Benno Nihom (Ajax Vrouwen) genomineerd voor Fanny ‘Coach van het Jaar’

Benno Nihom is één van de drie genomineerden voor een Fanny Award voor ‘Coach van het Jaar 2018′. De trainer van de Ajax Vrouwen strijdt hierin tegen Ricardo Clareijs (VOC Amsterdam, handbal) en Josy Verdonkschot (roeien).

In zijn eerste seizoen als hoofdtrainer van de Ajax Vrouwen werd Nihom direct landskampioen en won hij de beker. Ook schreef de voormalig trainer van AFC (zaterdag) geschiedenis door met de Amsterdammers de tweede ronde van de Women’s Champions League te bereiken. Daarin was de Europese grootmacht Olympique Lyon een paar maten te groot.

Nihom neemt het op tegen Ricardo Claereijs en Josy Verdonkschot. Claerijs presteerde hetzelfde als Nihom, maar dan met de handbalsters van VOC. Ook hij werd landskampioen en won de beker. Verdonkschot is voor de zevende keer genomineerd voor een Fanny. Onder zijn leiding behaalden de Nederlandse roeivrouwen meerdere medailles op de EK en WK.

Ook de Ajax Vrouwen zijn genomineerd voor een Fanny, in de categorie ‘Sportploeg van het Jaar’. Die prijs wonnen de Amsterdammers in 2017 ook. De handbalsters van VOC en de basketballmannen van 3×3 Team Amsterdam zijn de andere twee genomineerden.

Er kan gestemd worden via www.sportgala.amsterdam. Op maandag 17 december worden tijdens het Sportgala van Amsterdam de Fanny’s uitgereikt.

Foto: Erik de Weerd

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)