Benno Nihom gaat ook voor tweede jaar bij AFC

Benno Nihom is ook komend seizoen trainer van het eerste zaterdagelftal van AFC.  Voorzitter Ad Westerhof maakte dat afgelopen zondag tijdens het jaardiner bekend. De club is zeer te spreken over de ontwikkeling van het eerste zaterdag elftal met het AFC-signatuur de rol van Nihom daarin.

Nihom: “De voorzitter heeft duidelijk laten merken dat hij erg blij is met de ontwikkeling binnen de zaterdagtak van AFC. Mijn verlenging werd in dezelfde zin bekend gemaakt als dat van Bart Logchies. Dat ik op het jaardiner mocht zijn vond ik ook al heel speciaal. Binnen de club gaat de zaterdag 1 steeds meer leven.”

AFC begon dit seizoen met een vernieuwde opzet op de zaterdag. Het team moest meer AFC uitstralen. Zo kwamen er allemaal spelers met een AFC verleden en werd Nihom aangesteld als hoofdtrainer. Nihom: “Voorlopig lijkt het allemaal goed uit te pakken. Het leeft binnen de club en we staan bovenaan, maar zijn er zeker nog niet. Ik zie AMVJ en ZOB, waar we zaterdag tegen spelen, als onze grootste concurrenten. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als we promoveren naar de eerste klasse en de zondag de stap naar de Tweede Divisie kan maken. Dan zouden we af en toe een ‘super saturday’ op de club hebben. Dat zou pas echt mooi zijn.”

Nihom heeft al de nodige gesprekken gevoerd met zijn spelers en hij verwacht dat het team bij elkaar blijft. Nihom: “Misschien dat er nog iemand de stap naar de zondag kan maken en ik hoor momenteel ook veel geluiden van oud AFC-ers dat ze zich graag bij ons aan willen sluiten. Allemaal een teken dat we goed bezig zijn.”

Klik hier voor de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)