Berntzen wil naar Eerste klasse met Hoofddorp

SV Hoofddorp kent een wisselvallige seizoensstart in de zondag Tweede klasse B. De ploeg van trainer Jimmy Simons staat op een gedeeld vierde plaats, maar het verschil tussen de nummer vier en nummer twaalf is maar vijf punten. Ondanks de wisselvallige start is de twintigjarige Sven Berntzen één van de smaakmakers aan de kant van Hoofddorp. De aanvaller wil met Hoofddorp zo hoog mogelijk eindigen en hoopt zelfs op promotie naar de Eerste klasse.

Met zes doelpunten en goed spel laat de jonge Hoofddorper zien over veel kwaliteiten te beschikken. Zelf is Berntzen ook blij dat het nu weer beter gaat. Berntzen: “Ik heb dit seizoen toch een paar weekjes op de bank gezeten. Het is dan wel fijn als je weer een kans krijgt en die dan pakt. Vorig seizoen heb ik eigenlijk ook alles gespeeld, alleen een paar weken geleden was ik mijn plaats even kwijt. Maar kijkend naar die zes doelpunten en mijn spel kan ik wel zeggen dat het dit seizoen redelijk goed gaat.”

Sven Berntzen 2
Foto Ton Hofstra Fotografie: Sven Berntzen gaat met SV Hoofddorp voor promotie naar de Eerste klasse

Berntzen erkent dat Hoofddorp bezig is aan een wisselvallig seizoen. “We hebben vooral moeite om uit te lopen als we één doelpunt voor staan. Vaak valt dan alsnog die tegentreffer waardoor we punten verspelen. Het is nu zaak om vroeger in de wedstrijd het verschil te maken, dan komen we niet meer in de problemen”, aldus Berntzen, die nog steeds voor de bovenste plaatsen wil blijven spelen. “We willen bovenin mee blijven draaien. Het is zeker nog onze doelstelling om te promoveren naar de Eerste klasse.”

Foto: Ton Hoftstra Fotografie
Foto: Ton Hoftstra Fotografie

Komende zondag moet er dan weer gewonnen worden na het gelijkspel tegen Legmeervogels. Hoofddorp gaan dit weekend op bezoek bij RODA ’23 en Berntzen wil niets anders dan de drie punten. Berntzen: “Het is wel de bedoeling dat we winnen van RODA ’23. Ik moet zeggen dat de wedstrijden tegen RODA ’23 altijd een wedstrijd is tussen twee voetballende ploegen. Ik vind het daarom ook leuk om tegen ze te spelen. Maar ik denk dat we dit jaar sterker zijn dan vorig seizoen, dus dat moeten ook tegen RODA ’23 laten zien.” Hoofddorp kan nog gebruik maken van een geheim wapen volgens Berntzen. “Misschien dat Dave Vos nog wat tips voor ons heeft. Hij speelde vorig seizoen nog voor RODA ’23 dus zijn informatie is meer dan welkom”, aldus een lachende Berntzen.

Verslag Wessel Westerhof
Foto’s Ton Hofstra Fotografie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!