Berry Kramer (FC Aalsmeer) kijkt uit naar weerzien met oude club CSW

Berry Kramer staat zaterdag namens FC Aalsmeer in de streekderby met CSW tegenover zijn oude ploeggenoten. De middenvelder maakte afgelopen zomer de overstap naar de eersteklasser, waar hij zich direct in de basis heeft gespeeld.

“Ik mis mijn oud-ploeggenoten wel. Met goede vriend Giovanni Santangelo (vorig seizoen doelman in Aalsmeer, red.) heb ik contact. We hebben uitgebreid gesproken over de wedstrijd en lopen elkaar ook op te stangen”, legt Kramer uit. “Ik kom nog veel op de club en kom mijn oude teamgenoten ook regelmatig tegen op feestjes.”

Kramer debuteerde in 2013 in het eerste elftal van de club uit Wilnis, waar hij tweeënhalf jaar speelde. “In februari heb ik ervoor gekozen om hogerop te willen”, zegt de middenvelder, die tussendoor ook nog een seizoen voor Sportlust’46 (2015/16) uitkwam. “Daarop koos ik voor FC Aalsmeer. Voor de toekomst mik ik op de Hoofdklasse of hoger. Ik ben nog jong en erg ambitieus, dus ik zie dit als een goede stap om hogerop te komen.”

Als fusieclub heeft FC Aalsmeer geen best track-record tegen CSW. Van de vier ontmoetingen sinds 2014 werd slechts één keer gewonnen. Een extra reden om de oude club van Kramer niet te onderschatten. “Ik ken CSW goed en hebben een sterke ploeg. Ondanks dat CSW pas drie punten heeft, vind ik dat ze hoger horen te staan. De clubs liggen relatief dicht bij elkaar (12 kilometer, red.) en ik hoorde dat er veel toeschouwers op af zullen komen.”

De Aalsmeerders zijn met tien punten uit de eerste vier wedstrijden goed van start gegaan in de zaterdag eerste klasse A. De achterstand op koplopers Sportlust’46 en ARC bedraagt twee punten. “Wij hebben een goede ploeg. Ik denk dat je ons wel als titelkandidaat kan beschouwen. ARC is de grootste concurrent. Als wij daarvan winnen, zie ik in ons zeker een potentiële titelkandidaat.”

Verslag: Roy Baltus
Foto’s: Ton van Eenennaam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)