Beslissende fase 4F komend weekend van start: Martinus – Diemen wedstrijd van de week!

“Voor de bovenste drie ploegen gaat het nu pas beginnen. We hebben de mindere goden gehad en moeten het nu met elkaar uitvechten.” Een betere omschrijving over de titelrace in 4F had Marc Stuut niet kunnen geven. Volgens de oefenmeester van Diemen gaat de competitie nu pas echt beginnen met zondag de ontmoeting tussen zijn ploeg en het Sporting Martinus van Ron Gerlof.

Diemen is momenteel koploper in 4F en heeft een voorsprong van vijf punten op de nummer drie van de ranglijst, Martinus, dat wel een wedstrijd minder gespeeld heeft. De wedstrijd van zondag zal dus een belangrijke graadmeter worden voor wie er aan het einde van het seizoen met het zilverwaar aan de haal zal gaan. “Ik verwacht een wedstrijd waar het erom zal spannen. Het zal vooral afhangen wie zondag de vorm van de dag te pakken heeft. Bij zo’n wedstrijd komt toch een extra stukje spanning kijken”, aldus Stuut.

slide juichen diemen

Ook college-trainer Ron Gerlof van het nabijgelegen Martinus ziet het belang van de wedstrijd: “Het word een belangrijke wedstrijd. Als je wint zet je een stap in de goede richting, maar als we verliezen zal het lastig worden om kampioen te worden.”

De eerste ontmoeting resulteerde dit seizoen een 3-1 overwinning voor Diemen maar van revanche gevoelens wil Gerlof niet spreken. “Vorige keer hebben we erg ongelukkig verloren vond ik. Maar voor ons is het gewoon een wedstrijd zoals iedere andere. Diemen heeft de beschikking over veel scorend vermogen maar als we ons eigen spel spelen denk ik dat we een goede kans maken om te winnen.”

Ook Marc Stuut weet precies waar de sterke punten van Martinus liggen: “We weten dat Martinus graag vanuit een gesloten organisatie speelt en dan in de omschakeling levensgevaarlijk is. Je kan tegen Martinus het gevoel hebben dat je de wedstrijd domineert en dan opeens twee tegendoelpunten krijg.”

DiemenSportingMartinus1

Naast Diemen en Martinus is Ouderkerk de derde gegadigde die een gooi kan doen naar het kampioenschap. Voor beide trainers is het dus van groot belang dat de wedstrijd van aankomende zondag in hun voordeel word beslist. “Als wij de aankomende twee wedstrijden winnen hebben we een goede stap gezet richting het kampioenschap. Maar we moeten ook nog tegen Ouderkerk spelen. Het mooiste zou natuurlijk zijn als ik m’n carrière hier kan afsluiten met het kampioenschap. Maar vooral voor de club is het prachtig om kampioen te worden.”, aldus Stuut.

Ook voor Gerlof staan er cruciale weken op het programma: “Het worden belangrijke weken voor ons met Diemen en Ouderkerk. Maar we moeten daarna ook nog minstens een punt pakken tegen NFC om de tweede periodetitel alsnog te pakken.”

Verslag: Jurgen Boegborn

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!