Home / Algemeen / Beslissingswedstrijd Pancratius na nederlaag tegen JOS
Foto Hans van Dijk

Beslissingswedstrijd Pancratius na nederlaag tegen JOS

De ontknoping in de strijd tegen degradatie in de zondag eerste klasse A is nog steeds niet beslist, ondanks dat de competitie er op zit. Pancratius en Uitgeest gaan komende week in een wedstrijd uit maken wie er degradeert naar de tweede klasse. De winnaar mag zich daarna proberen te handhaven in de eerste klasse.

Pancratius verloor met 3-2 bij kampioen JOS Watergraafsmeer en Uitgeest wist na een 3-2 achterstand met 4-3 te winnen bij Stormvogels. Omdat het doelsaldo, bij rechtstreekse degradatie niet bepalend is, zal woensdag om 20:00 uur op het veld van DEM  een beslissingswedstrijd gespeeld gaan worden.

Pancratius begon de laatste speelronde met drie punten voorsprong op Uitgeest. Ook DEM en NVC speelden nog om de nacompetitie te ontlopen. DEM verloor dik van OFC maar was uiteindelijk wel de grote winnaar. NVC verspeelde een 1-0 voorsprong tegen aartsrivaal SDO en gaat ook de nacompetitie in.

Pancratius leek al snel aan de goede kant van de streep te zitten. Al na twee minuten profiteerde Syrano Morrison van een misverstand tussen doelman Martijn Middelbeek en Bas ter Haak en zorgde zo voor de snelle 0-1. Na negen minuten was het echter al weer gelijk. Doelman Nick van Teeffelen ging in de fout bij een afstandsschot van Richmond Bossman en in de rebound schoot Aldin Mehanovic simpel binnen (1-1).

Nog voor rust was het 2-1 omdat Thierry van der Kooye in de 35ste minuut wist te scoren. Op dat moment was er voor Pancratius nog niets aan de hand gezien de tussenstanden op de andere velden. Rechtstreekse degradatie was nog hele ver weg voor de ploeg van Kees Keizer en Guus Uhlenbeek.

De tweede helft was tam en mat van de ploeg uit Badhoevedorp. Het kreeg nauwelijks kansen en niets leek er op dat het zich veilig wilde spelen. Van der Kooye liet namens JOS twee grote kansen onbenut, maar uiteindelijk zorgde Richard Lynch (vanaf elf meter) wel voor de 3-1. Langzaam kwam het nieuws door dat Uitgeest zou gaan winnen. Het slotoffensief kwam te laat. Tony Schreurs maakte er nog wel 3-2 van, maar dat was het dan ook.

Het beslissingsduel zal woensdag om 20:00 uur gespeeld worden op het veld van DEM.. Kijk voor alle uitslagen en de stand op de klassenpagina van zondag 1A.

Foto boven Hans van Dijk, Later actuele foto’s