Home / Algemeen / Beslissingswedstrijd voor OSV na zege op ZCFC

Beslissingswedstrijd voor OSV na zege op ZCFC

Voor OSV wacht komende dinsdag een beslissingswedstrijd om het kampioenschap in de zaterdag derde klasse A. In het kielzog van koploper EVC won de ploeg van Kai Meeuwsse met 2-1 van ZCFC, waardoor dinsdag op neutraal terrein in Monnickendam de beslissing zal vallen.

Er stond zaterdag nog wat op het spel voor OSV. De ploeg uit Amsterdam-Noord maakte een achterstand van zes punten goed op koploper EVC en kon bij puntverlies van de Edammers zelfs al de kampioensvlag hijsen. ZCFC was echter niet van plan om hieraan mee te werken. De gasten speelden goed in de organisatie en gaf buiten een schot op de buitenkant paal weinig tot niets weg. Mede door het prima verweer van de verdediging bleef ZCFC op de been.

OSV - ZCFC

De Zaandammers wisten zelfs brutaal op voorsprong te komen, toen Jeroen de Louw op aangeven van Marijn Esman voor de 0-1 zorgde. Lucas Wijkstra had later ook nog een prima actie voor de gasten, maar die strandde jammerlijk. In de tweede helft vergrootte OSV de druk op het doel van ZCFC. Nadat Jordy Vink uit frustratie de bal over het eigen doel schoot, kreeg hij kort daarna zijn tweede gele kaart en moest ZCFC verder met tien man.

OSV - ZCFC

Een minuut later brak de linksbuiten van OSV door. Lucas Wijkstra probeerde hem nog af te stoppen, maar zonder succes en kreeg zelfs een rode kaart. Daardoor moest ZCFC het restant van de tweede helft een 0-1 voorsprong verdedigen met negen man. OSV wist het voordeel uit te buiten. Niet geheel tegen de verhouding boog de thuisploeg de achterstand uiteindelijk om in een 2-1 overwinning.

OSV - ZCFC

Doordat EVC ook won (4-2 tegen DZS), zal een beslissingswedstrijd moeten bepalen wie zich kampioen van de zaterdag derde klasse A mag noemen. Die beslissing valt dinsdagavond vanaf 20.00 uur op het veld van Monnickendam.

Verslag Herman de Wit
Foto’s John Beckman

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OSV