Bestuur DCG en Ojers opgestapt

Voozitter Jan Nuij, penningmeester Peter Duijvelshoff en secretaris Will Riesener zijn met onmiddellijke ingang opgestapt bij DCG. Op de website van de club staat te lezen dat er 8 mei een nieuw bestuur gekozen zal worden tijdens de Buitengewone Algemene Ledenvergadering. Nuij: “Dit is verschrikkelijk voor de club”.  Trainer Ton Ojers verklaart zich solidair en is ook met onmiddellijk ingang opgestapt. Het bestuur zal de lopende zaken tot acht mei blijven behandelen.

De reden dat het driekoppige bestuur opstapt is omdat er vanuit de leden (met name uit de jeugd) het vertrouwen in het huidige bestuur is opgezegd.  Nuij: “Wij kunnen niet functioneren als we geen vertrouwen hebben van de leden meer hebben. De oorzaak zit hem wat mij betreft in rancune en in een verschil van opvatting.”

In de wandelgangen wordt gesproken van een strijd tussen twee culturen. Nuij: “Discriminatie of racisme is een heel groot onderwerp. Daar moet je heel voorzichtig mee zijn. Daar moet je altijd tegen strijden. Het is een gevoelig onderwerp.”Jan Nuij is nu twee jaar voorzitter van DCG en was bezig om samen met zijn medebestuursleden de boel weer op de rit te zetten. Nuij: “Het jeugbestuur was al opgestapt dus die taken deden wij er ook bij. Als mensen niet meer bereid zijn om met ons te praten dan gaat het allemaal een eigen leven lijden. Iedereen geeft er zijn eigen invulling aan. Dan krijg je groepjesvorming. Bij DCG is het zelfs zo dat er een complete beweging is ontstaan.”

De voorzitter, die donderdag avond zeer geëmotioneerd was, kan het een dag later nog steeds niet geloven dat het zo is gegaan: “Dit is verschrikkelijk voor de club. We waren op de goede weg, zaten echt weer in de spiraal omhoog. Zowel met de prestaties als de organisatie. Dit is echt vreselijk.”

Trainer Ton Ojers, die de club weer was gaan helpen op technisch gebied, liet weten de ledenvergadering van acht mei niet af te wachten. Ojers: “ Ïk doe dit voor de fun, om mijn club te helpen. Dit bestuur was goed bezig. Daar deed ik het voor. Voor DCG. Zij stoppen er op acht mei maar ze hebben al gezegd zeker niet terug te keren. Ik wacht het allemaal niet af. Ik stop er mee!”

Nuij bevestigd de woorden van Ojers: “Ik pak het zeker niet meer op. Ik voel me nu als of ik van achter ben aangevallen. In die twee jaar is er een hoop gebeurd binnen de club. Het waren tropen jaren. Ik heb te veel zelfrespect om straks weer gewoon als voorzitter te fungeren. Ik hoop wel dat DCG overeind blijft. Daar we allemaal bij gebaat. DCG moet blijven bestaan voor de uitstraling van het amateurvoetbal in Amsterdam.”

Wordt op acht mei vervolgd.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG