Home / Algemeen / Bestuur RKDES spreekt vertrouwen in Abrahamy voor volgend seizoen uit

Bestuur RKDES spreekt vertrouwen in Abrahamy voor volgend seizoen uit

Na een periode van onzekerheid en het intern gladstrijken van enkele plooien kreeg RKDES-trainer Koos Abrahamy afgelopen weekend eindelijk het ja-woord van zijn bestuur. De oefenmeester, bezig aan zijn eerste jaar bij de Kudelstaarters, mag ook volgend seizoen verder bouwen aan zijn selectie. Handhaving in de derde klasse staat nu voorop en het vertrouwen daarin is gegroeid na de zege van RKDES afgelopen weekend tegen DSS.

Er is wat tijd overheen gegaan, maar nu is bekend geworden dat trainer Koos Abrahamy ook volgend seizoen trainer is van derdeklasser RKDES. In een seizoen waarin de positie van de Kudelstaartse formatie momenteel niet rooskleurig is, is er nu wel duidelijkheid over de nabije toekomst rondom de selectie. Abrahamy is bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer. Handhaving in de derde klasse heeft vooralsnog hoogste prioriteit bij de roodzwarten die twee jaar geleden nog in de tweede klasse uitkwamen.

Abrahamy is opgelucht dat er nu duidelijkheid is rondom zijn persoon en de spelersgroep: “Zeer zeker. We zijn ook gewoon tevreden met de manier waarop er gewerkt wordt. Zowel de spelersgroep als de technische commissie kunnen zich goed vinden in de manier van aanpak. Alleen is dat nu niet terug te zien op de ranglijst. Maar we hebben er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen”. De oefenmeester heeft dan ook nooit getwijfeld aan zijn aanpak: “Je moet kijken naar het hele plaatje. Wat zijn de mogelijkheden? Hoe ziet de selectie eruit? En vandaar uit ga je aan de slag. Ik ben nog steeds van mening dat we een paar plekjes te laag in de rangschikking staan.”

Het bestuur van RKDES liet lang op zich wachten met een beslissing over het al dan niet aanblijven van Abrahamy. “Voor ons als technische commissie waren er eigenlijk geen vraagtekens meer, die waren er wel vanuit het hoofdbestuur. Maar ook die plooien zijn gladgestreken”, verklaarde commissielid technische zaken Kees Nieuwendijk. “We zijn met Koos ergens aan begonnen en dat willen we nu niet na één jaar al gaan afbreken. Op het technische vlak zijn we al druk bezig met volgend seizoen. Natuurlijk gaan we de komende maanden voor lijfsbehoud, maar als het niet anders is, dan doen we maar een stap terug”, aldus Nieuwendijk.
Voor de spelersgroep was er gisteren een uur voor aanvang van de wedstrijd tegen DSS ook eindelijk duidelijkheid. In het duel dat volgde wist boekte RKDES een ruime zege op DSS uit Haarlem (4-1) . Aanvoerder Roy Endhoven reageerde na afloop van de wedstrijd: “Misschien heeft het wel meegewerkt. Het zat vandaag gewoon goed in elkaar. En het feit dat de trainer heeft bijgetekend stemt ons als groep natuurlijk wel tevreden. De trainingen zijn top en de sfeer is over het algemeen prima. Natuurlijk zijn er wel eens wat akkefietjes, maar dat hoort erbij. Daarnaast weet de trainer er een hecht collectief van te maken. De trainingsopkomst is bijna iedere week 100%. Dat vind je nergens.

Medespeler Lennart Kok, goed voor de belangrijke 1-0 in de wedstrijd afgelopen weekend, was het met de aanvoerder eens: “De trainer staat er middenin en houdt ons allemaal scherp. Ik vind het een goed signaal van het bestuur om met hem verder te gaan.”

De ploeg van Abrahamy klom gisteren een plaats door de eigen winst tegen DSS en de nederlaag van Schoten tegen ZGSOWMS (0-2). Het gat met de veilige haven is nu 7 punten.

Verslag met dank aan Voetbal in Aalsmeer
Foto Jaap Maars