Home / Algemeen / Bestuur SDW onder vuur na aangifte en terreinverbod

Bestuur SDW onder vuur na aangifte en terreinverbod

Het bestuur van SDW uit Nieuw-West ligt onder vuur. Een aantal ouders van jeugdleden en trainers leeft in onmin met het bestuur, zo meldt Het Parool. Daarnaast zijn ook een terreinverbod en twee officiële waarschuwingen uitgedeeld door het bestuur, terwijl er ook aangifte is gedaan tegen het bestuur.

Nico van Gog en Janneke Vorst, twee kaderleden, moesten vertrekken nadat zij aan de bel trokken toen bleek dat de club geen deugdelijke financiële administratie voerde. Volgens bestuurslid Benno Rewinkel zijn zij daarin te ver gegaan. “Kritisch zijn mag, maar zij betichten de voorzitter (Johan Krop, red.) van diefstal en doen andere ongefundeerde beschuldigingen”, zegt hij tegen Het Parool. Vorst mag inmiddels niet meer op sportpark Spieringhorn komen. Van Gog heeft aangifte gedaan van verduistering van geld en smaad, maar volgens een politiewoordvoerder is in overleg met de officier van justitie besloten geen vervolgonderzoek te doen.

Van Gog wil duidelijkheid voor de leden over wat er met hun contributie gebeurt. “Ik geloof dat niet dat iemand geld steelt, maar ik wil wel weten wat er in kas is en wat er met het geld gebeurt. Er werd heel veel gesjoemeld. Het bestuur heeft nooit inzicht of uitleg gegeven.” Uit een administratief onderzoek bleek al dat het financieel en bestuurlijk een warboel was. Er ontbrak een degelijke financiële begroting, er was geen kascontrole en inkomsten en uitgaven liepen via de privérekening van de voorzitter, tevens penningmeester.

De officiële waarschuwing is voor jeugdtrainers Menno Willems en Stefan Blokzijl. Een conflict tussen het tweetal, dat werd gevraagd een beleidsplan te schrijven voor de D-junioren, en Rewinkel ligt daaraan ten grondslag. “Het gaat zo ver dat er niet meer wordt gesproken”, zegt Willems. In de waarschuwing staat dat hij en Blokzijl zich herhaaldelijk niet gedroegen, niet communiceerden en opruiend gedrag vertoonden. Bij geen verbetering riskeren zij hun (vrijwillige) trainersklus. “Ik heb geen idee waarop dat allemaal gebaseerd is, dus ik heb om uitleg gevraagd. Stefan en ik zijn kritisch, dat is alles. Het is gewoon een zooitje. Er is geen visie en geen beleid.”

Rewinkel wil nog in gesprek gaan met de jeugdtrainers, “maar zij willen pas praten als het bestuur hun plan accepteert. Zij wilden vier selectieteams. Spelertjes die niet in één van die teams willen spelen, zouden worden teruggestuurd naar de D5. Dat vinden wij onacceptabel, SDW is een familieclub en geen prestatieclub.”

Volgens het bestuurslid is de club aan de slag gegaan met de aanbevelingen op bestuurlijk vlak en is er een nieuwe clubrekening, een nieuw boekhoudsysteem en een kascontrolecommissie. Een penningmeester en een adviseur zullen tijdens de algemene ledenvergadering worden voorgesteld. Ook zijn de balansen van de kantine-inkomsten aan de leden voorgelegd in ledenvergaderingen en goedgekeurd door de KNVB.

Bron: Het Parool

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)