Home / Algemeen / Bestuur Zeeburgia grijpt zelf in en neemt harde maatregelen

Bestuur Zeeburgia grijpt zelf in en neemt harde maatregelen

Het bestuur van Zeeburgia heeft donderdag avond harde maatregelen genomen naar aanleiding va het opschorten van de wedstrijden van het eerste elftal.  Gisteren (vrijdag) werden de nieuwe lijnen kenbaar gemaakt in een gesprek met de selectie en de technische staf.

“De regel is heel simpel”, zegt voorzitter Rob Theunisse. “ Iedereen binnen de club die door de KNVB om wat voor reden dan ook een  zaak krijgt bij de tuchtcommissie wordt per direct zijn lidmaatschap van Zeeburgia ontnomen indien hij/zij schuldig wordt bevonden..”

Het bestuur sprak vrijdag ruim anderhalf uur met de selectie.  Met de technische staf werd later op de avond gesproken.  Theunisse: “Aan de spelers hebben we gevraagd wat ze er zelf van vonden en vervolgens hebben wij  onze maatregelen verteld.”

Dino Cornet, die door de KNVB niet is aangeklaagd omdat het om twee gele kaarten ging, is door de KNVB voor twee wedstrijden geschorst. Theunisse” Wij hebben daar als club twee wedstrijden aan toegevoegd. Dus hij mag vier wedstrijden niet spelen. Vervolgens bood hij zelf aan om in die periode wedstrijden bij jeugd te zullen willen fluiten. Dat vind ik een goede stap van hem.”

Foto de Brugkrant.nl: Voorzitter Rob Theunisse nam met zijn bestuur harde maatregelen.
Foto de Brugkrant.nl: Voorzitter Rob Theunisse nam met zijn bestuur harde maatregelen.

De rode kaart voor Germain Gotschin ligt bij de tuchtcommissie en daar is nog geen uitspraak in gedaan. Theunisse: “ Dat wachten wij eerst af, maar tot er uitspraak is mag hij van ons niet spelen.”

Daarna kwam de hardste maatregel. Theunisse: “ Iedere speler die zich in de toekomst, op welke manier dan ook, misdraagt en een zaak heeft die door de tuchtcommissie behandeld moet worden , en schuldig wordt verklaard, zal per direct door de club verwijderd worden als lid. Alle spelers krijgen een brief waarin dat wordt bevestigd en we zullen dat ook op onze website plaatsen.”

De technische staf, hoofdtrainer Mike Kolf, assistent Alain Munoz, de verzorger en de tweede van het tweede elftal, kregen een uur later hetzelfde te horen. Theunisse: “ Ze waren er stil  en rustig maar oogde ook erg geschrokken.  We kunnen het niet meer tolereren.”

Ook hoofdtrainer Mike Kolf zal door het bestuur worden geroyeerd als hij bij een tuchtcommissie zaak betrokken is
Ook hoofdtrainer Mike Kolf zal door het bestuur worden geroyeerd als hij in de toekomst bij een tuchtcommissie zaak betrokken is

HAV: Maar had dat dan niet veel eerder moeten gebeuren? Bijvoorbeeld na de oefenwedstrijd tegen Blauw Wit.

Theunisse: “ Ik heb toen iedereen toegesproken en daarna was het even rustig. Dat heeft dus blijkbaar niet geholpen waardoor we tot deze maatregelen zij gekomen. Over de wedstrijd van Blauw Wit heb ik ene heel naar gevoel overgehouden. We hebben de beroepszaken (tegen de voorwaardelijke schorsing van het uit de competitie nemen van het eerste elftal, red.) tegen de KNVB verloren en kunnen nu alleen nog naar de rechter. Dat kost veel geld. Mijn gevoel zegt dat we dat moeten doen maar we hebben het geld. Niet. Ik overweeg om het zelf te gaan betalen…”

Zeeburgia heeft tot woensdag 11:00 uur om beroep aan te tekenen tegen de maatregel van de KNVB. Theunisse: “ Bestuurslid Ronald Koorink  is daar nu mee bezig en ook de spelers willen nog iets op papier zetten. Ik ga er toch vanuit dat we over twee weken weer mogen spelen. Mij gevoel is daar goed over.”

Naast de eerder genoemde maatregelen gaat Zeeburgia op korte termijn starten met een soort ‘stewards’. Theunisse: “ we zullen mensen gaan zoeken binnen de club die op wedstrijddagen bij de wedstrijden rond open om te kijken wat er allemaal gebeurt en die kunnen dan namens de club mensen aanspreken op hun gedrag en dat eventueel direct rapporteren aan het bestuur zodat wij onze maatregelen kunnen nemen.”

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)