Bestuursleden DWS dwingen voorzitter Brigitte Both op te stappen

Brigitte Both is geen voorzitter meer van DWS. Terwijl de leidsvrouw druk bezig was met het opzetten van een jeugdbestuur, werd Both vorige week uit het niets aan de kant geschoven door mede bestuursleden. Aan het Amsterdamsche Voetbal vertelt Both over haar laatste week als voorzitter van de club uit Amsterdam-West.

Het lijkt een vreemde tijd voor een beslissing van dien aard. Terwijl DWS zich nestelde in de top 200 van amateurclubs en het eerste elftal hard op weg is naar promotie, kreeg de voorzitter van enkele mede bestuursleden te horen dat ze niet meer welkom was op de club. Both: “Ik ben uitgeschreven bij de club en daarna weggestuurd. Ik vind het ontzettend jammer, want ik had het enorm naar mijn zin.”

Daarnaast is het opmerkelijk dat iemand die goed ligt bij meerdere geledingen binnen de club uit haar functie wordt ontheven. Both: “Mijn functioneren stond niet ter discussie, ik hoorde van meerdere groepen binnen DWS dat ik goed lag bij de mensen. Zelfs mensen van buitenaf en scouts waren complimenteus over hoe DWS eruit zag. Ik was in eerste instantie ook heel erg verbaasd toen ik hoorde dat ik geen voorzitter meer was.”

Both geeft wel aan dat het al vanaf december niet meer boterde tussen haar en enkele bestuursleden. Ze kreeg het gevoel dat ze werd tegengewerkt. “Ik kwam erachter dat er emails waren gemaakt waar dingen werden besproken waar ik geen weet van had. Daarnaast had ik sinds december maar één keer post gezien”, aldus Both, die in eerste instantie ook niet van plan was om te wijken. Both: “Ik wilde blijven zitten als voorzitter, maar om het getouwtrek en geruzie binnen de club te voorkomen heb ik dat niet gedaan. Wel wilde ik samen met  andere bestuursleden, alsnog een jeugdbestuur opzetten.”

Het plan van een jeugdbestuur stond al langer in de planning, maar het plan wordt net als Both zelf opzij geschoven. Een groot gemis volgens Both, die ook graag was verder gegaan als jeugdvoorzitter. Both: “Bij de jeugd ligt uiteindelijk toch mijn hart. Maar vicevoorzitter Abdel Betti wilden mij daar niet in hebben.  Ik denk echt dat we als DWS zomaar honderd plaatsen hadden kunnen stijgen als jeugdopleiding: van 188 naar 88.”

Er zit voor Both en haar medestanders niks anders op dan toe te kijken. Toch hoopt ze ooit weer van waarde te zijn voor DWS. Both: “Het zou voor mij zeker een optie zijn om weer terug te keren in het bestuur van DWS. Op dit moment is het onverantwoordelijk om een eigen bestuur te creëren binnen de club, maar als de vijf heren die het nu bepalen opstappen, kom ik graag weer terug. Of dat als voorzitter of in het jeugdbestuur is, maakt voor mij niet uit. Ik heb altijd met veel plezier mijn tijd in de club gestoken en dat zou ik dan weer doen.”

Aanstaande vrijdag, 13 februari, is er een Algemene ledenvergadering over de ontstane situatie. Daar zal Abdel Betti worden voorgedragen als nieuwe voorzitter.

Verslag Wessel Westerhof

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DWS