Beter NFC behaalt moeizame zege op Ankaraspor: 0 – 1

In de zondag Vierde klasse F heeft het zondag elftal van NFC een lastige uitoverwinning geboekt bij Ankaraspor. Het verschil op het scorebord werd gemaakt door een treffer van Jacob Sason. Door de nipte zege verstevigt NFC haar positie in de middenmoot terwijl Ankaraspor op plaats negen bleef staan.

Een hard werkend Ankaraspor heeft zondagmiddag tot het uiterste weerstand geboden tegen een beter en sterker NFC. De bezoekers verzuimden om al in de eerste helft genoeg afstand te nemen van de club uit de Watergraafsmeer. De ploeg van trainer Ruud Visser moest tegen Ankaraspor aantreden zonder een aantal, in principe , basisspelers die om uiteenlopende redenen niet beschikbaar waren. Op Ben Moussa, Martin van Wilgenburg, Patrick Spitteler, Michael Plas en Salomon Amposan kon geen beroep worden gedaan. NFC had met de vervangers al binnen vier minuten de voorsprong te pakken. Joey Hartloper bereikte de snelle Jacob Sason met een schitterende dieptebal. Die liet de verdedigers zijn hielen zien en scoorde beheerst de 0-1.

Ondanks het feit dat NFC beter speelde dan de thuisploeg probeerde Ankaraspor de tegenstander wel pijn te doen. Onder leiding van Ekinci Mustafa en Araucho de Barros probeerde Ankaraspor met lange ballen naar de vleugels de verdediging van NFC uit elkaar te spelen, maar zij kregen weinig kansen en de weinige schoten werden gekeerd door de uitstekend keepende Leroy van Tol, die voorlopig de eerste doelman van NFC is. Kort voor het einde van de wedstrijd ontstond er in de gelederen van Ankaraspor wat onenigheid. Tripanci Fevzi kon zich niet beheersen en moest toen met een rode kaart van het veld af. Ook met tien man op het veld bleef Ankaraspor proberen het geluk af te dwingen door elke gelegenheid om te counteren aan te grijpen Maar de acties van de Amsterdammers brachten NFC niet echt in gevaar. Toen scheidsrechter Ouendag voor de laatste maal floot was het nog steeds 0-1 in het voordeel van NFC.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zondag Vierde klasse F.

Verslag: Ben Douglas
Foto Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!