Beurbengels brengt AMVJ eerste nederlaag toe

In de zaterdag tweede klasse A heeft koploper AMVJ haar eerste nederlaag geleden. Het gehavende Beursbengels won op Sportpark SLoten met 2-0 door doelpunten vn Zion LInger en Etienne Olf. Morgen (zondag) volgt een uitgebreide samenvattingen en reacties van onze wedstrijd van de week.

Drie schorsingen en een waslijst aan blessures braken Beursbengels uiteindelijk niet op. De ploeg van Dennis Koorn bleef de eerste helft overeind tegen een sterker AMVJ. De ploeg uit Amstelveen kreeg voldoende kansen om te scoren, maar miste duidelijk haar topscorer Bram Owusu die met een sleutelbeen breuk zeker vijf weken is uitgeschakeld.

AMVJ moet topscorer Bram Owusu zeker vijf weken missen door een gebroken sleutelbeen
AMVJ moet topscorer Bram Owusu zeker vijf weken missen door een gebroken sleutelbeen

Al na drie minuten kreeg AMVJ aanvoerder Bram van den Driest een goede kans om de score te openen. Uit een corner van Jeroen Halsema kopte hij net over. Niet veel later was het de jonge Joram Melis die zijn inzet gestopt zag worden door de erevaren doelman Bertram de Langen. Voor de thuisploeg was Etienne Olf tot tweemaal toe dicht bij een treffer, maar steeds kwam hij een paar centimeter te kort om de bal achter Rocha te tikken.

Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg koploper AMVJ steeds meer kansen op de overwinning. Het had het meeste balbezit, maar het compacte spel van Beursbengels, werd nog niet kapot gespeeld. Imke van Moorselaar en weer Van den Driest (die zijn bal van de lijn gehaald zag worden door Youssef Mezoual) wisten grote kansen niet te verzilveren.

Trainer Dennis Koorn en voorzitter Han Vermeuelen kijken gespannen toe of Beursbengels de voorsprong vast kan houden
Trainer Dennis Koorn en voorzitter Han Vermeuelen kijken gespannen toe of Beursbengels de voorsprong vast kan houden

Na rust was het weer AMVJ dat via Van den Driest de eerste kans kreeg, maar de kopbal van de aanvoerder trof, in vrij staande positie, weer geen doel.  Het was juist Beursbengels, dat hard werkte, dat tegen de verhouding in op voorsprong kwam. Zion Linger kon alleen op Rocha af en hij faalde niet (1-0). Na twintig mintuten werd het zelf 2-0 door een fantastische lob van Olf. AMVJ oogde aangeslagen en ging naarstig op zoek naar de aansluitingstreffer. Het moest daardoor wel veel ruimte weggeven. Kansen leverde het de ploeg van Hans Schakel niet echt op. Beursbengels verzuimde in de slotfase  verder afstand te nemen. Invallers Raphael Fraser, Jeroen Oomen en twee keer Zion Linger wisten het niet niet meer te vinden.

AMVJ leidde haar eerste puntverlies, maar de schade bleef beperkt omdat achtervolger Marken verrassend verloor van Amstelveen (3-2). Zondag een uitgebreide samenvatting en reacties van onze wedstrijd van de week.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 2A.

Foto boven: Etienne Olf

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)