Beursbengels behoudt koppositie overtuigend

Beursbengels heeft de koppositie in de tweede klasse A op een overtuigende manier weten te behouden. Tegen ZOB werd ook de vierde wedstrijd winnend afgesloten.  Het elftall van Charly Olf kwam, mede door een vroege rode kaart bij de gasten geen moment in de problemen en won eenvoudig met 5-1.

Het eerste kwartier van de wedstrijd was voor beide elftallen aftasten. Beursbengels probeerde voetballend tot mogelijkheden te komen en ZOB hanteerde vooral de lange bal richting hun snelle aanvallers. Na vijftien minuten nam de thuisclub het heft in handen en werd er vooral via de uitstekend spelende  linksback Jeroen Oomen gevaar gesticht. In de 25ste minuut viel de openingstreffer voor de gastheren. Dennis Gerritsen stuurde Donny Geel weg, de aanvaller ging goed langs zijn tegenstander en schoot hard binnen.

Jamal Lachkar 2

Rond het half uur moest ZOB met tien man verder. Centrale verdediger Wouter van Os haalde Thomas Janssen op een schandalige manier neer op de rand van de zestien. Scheidsrechter Barrales twijfelde geen moment en trok terecht direct rood. De daaropvolgende vrije trap van Gerritsen leverde niks op en strandde in de muur.

Beursbengels had na de uitsluitende prent volledige controle over de wedstrijd en het was wachten op de tweede goal. Deze viel uiteindelijk vlak voor rust. Janssen zette een mooie combinatie met Geel op, kwam alleen voor keeper Maxim Volkers te staan en rondde rustig af. Zo leek de wedstrijd met het ingaan van de rust al beslist in het voordeel van Beursbengels.

Jeroen Oomen

In de tweede helft probeerde ZOB wel druk naar voren te zetten maar Beursbengels was deze middag heer en meester op het veld. In de 53ste minuut viel dan ook de definitieve beslissing. Na een corner van Janssen wist Geel via een rebound zijn tweede van de middag te maken en bracht hij de stand op 3-0. Enkele minuten later moest Beursbengels keeper Betram de Langen voor het eerst in actie komen en dit deed hij prima. Met een mooie save bracht hij redding op een schot van Nick Hijmensen.

Een half uur voor tijd wist ook Gerritsen zijn doelpunt mee te pikken. Na een assist van Janssen kon de routinier de keeper omspelen en schoof hij de vierde binnen. Tien minuten later was het weer Gerritsen die scoorde. De spits kapte zijn tegenstander uit, zette de doelman Volkers op het verkeerd been en schoot de bal laag tegen het net.  Een kwartier voor tijd wisten de gasten de eer te redden. Nadat De Langen een schot niet onder controle kreeg schoot Ferry Sarabi de rebound binnen en hierdoor eindigde het duel in 5-1.

Jamal Lachkar

Trainer Olf was na afloop uiteraard tevreden. “Ik vond dit de beste wedstrijd van het seizoen. We hadden totale controle en speelde de wedstrijd uitstekend uit. Verbeterpunt deze middag is het afmaken van de kansen. We hadden, net als in de vorige wedstrijden meer moeten scoren.” De trainer was ook zeer te spreken over zijn linksback. “Jeroen Oomen is het gehele seizoen al een stabiele factor en was vandaag echt de uitblinker”, aldus Olf.

Volgende week gaat Beursbengels op bezoek bij BOL uit Broek op Langedijk.

Verslag: Siem Kannekens

Foto’s: Jeroen de Kock