Beursbengels boekt zeer belangrijke overwinning op AMVJ

Beursbengels heeft een zwalkend AMVJ de vierde nederlaag op rij bezorgd. In Amstelveen wonnen de gasten met 1-2, dankzij twee treffers van Youssef Mezoual. Hierdoor klimt de ploeg van Dennis Koorn over AMVJ heen naar de derde plek in de tweede klasse A.

Beide ploegen begonnen controlerend aan de wedstrijd, al was de eerste mogelijkheid na zes minuten voor Beursbengels. Uit een vrije trap van Mezoual wist Louis Wanders-Mulder de bal door te koppen, maar Jeffrey Apau kon in de drukte niet voor een doelpunt zorgen. Twee minuten later was het wel raak. Met tegenwind kwam de bal van AMVJ-doelman Levien Rocha niet ver en kon Youssef Mezoual onderscheppen. Van afstand schoot de middenvelder in het lege doel de openingstreffer binnen.

Meteen na de 1-0 ging AMVJ op zoek naar de gelijkmaker, maar Wieger Visser zag twee kansen gestopt worden door de uitstekend keepende Bertram de Langen. De twee ploegen hielden elkaar in evenwicht en vlak voor rust kreeg AMVJ de verdiende gelijkmaker. Na slecht uitverdedigen van Jeffrey Apau wist Jonne Seriese van veraf doelman De Langen te verslaan (1-1).

AMVJ - Beursbengels

Ook na rust gaven beide ploegen achterin weinig weg. AMVJ kreeg twee kleine kansen, maar Jonne Seriese en Jimmy Christiaan Jansen zagen hun schoten ruim voorlangs gaan. Aan de andere kant was het daarentegen wel raak. Beursbengels kreeg na ruim een uur spelen op de rand van het strafschopgebied een vrije trap, die door Mezoual op fraaie wijze werd benut (1-2).

AMVJ ging nog op zoek naar een gelijkmaker, maar slaagde hier niet in. De grootste kans kwam een kwartier voor tijd van Wieger Visser. De aanvaller kon van dichtbij niet binnentikken, waarna de afvallende bal voor Imke van Moorselaar was. De middenvelder zag zijn schot echter van de doellijn gehaald worden door Beursbengels-verdediger Jeroen Oomen. Even later was ook Jonne Seriese dichtbij, maar zijn vrije trap werd in de verre hoek nog naast getikt. Hierdoor behield Beursbengels de 1-2 voorsprong.

AMVJ - Beursbengels

“Dit is een hele belangrijke overwinning voor het team. Een gelijkspel zou ook goed zijn geweest, maar wij wisten onze voorsprong toch over de streep te trekken”, aldus de tevreden Dennis Koorn. Het gat met koploper HBOK is slechts drie punten, al denkt de trainer van Beursbengels niet aan een kampioenschap. “Plaatsing voor de nacompetitie zou ons seizoen al geslaagd maken. Maar daarvoor moeten we eerst nog aan de bak, elke wedstrijd is nu een finale.”

“Dit is onnodig”, vertelt AMVJ-trainer Maurice Kuyper na afloop. “Tot de 2-1 hadden wij de beste kansen, maar dat maken we dan niet af. Daarna waren we niet meer bij machte om op gelijke hoogte te komen.” Voor de Amstelveners is het kampioenschap nu uit zicht. “We moeten ervoor zorgen dat we zo snel mogelijk uit dit dal komen en ons dan voorbereiden op de nacompetitie. Meer zit er voor ons namelijk niet meer in.”

Door de overwinning klimt Beursbengels naar de derde plaats, op drie punten achter HBOK. De Amsterdammers moeten nog op bezoek bij de koploper en concurrent DVVA, dat tweede staat met één punt verschil. Voor AMVJ is die koppositie uit zicht. De ploeg staat nu op een vierde plaats met zes punten achterstand.

Verslag & Foto’s: Joachim van der Marck

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!