Foto Hans van Dijk.

Beursbengels deelt de punten met ZOB

In de zaterdag tweede klasse A heeft Beursbengels de punten met ZOB moeten delen (1-1). Na een in de eerste helft opgelopen achterstand redde spits Ettiene Olf een punt voor de Amsterdammers. In de slotfase kregen beide ploegen kansen op meer, gescoord werd er echter niet meer.

Beursbengels begon de wedstrijd overtuigend met veel balbezit. maar echt gevaarlijk voor het ZOB-doel werd het niet. Daar putte de thuisploeg kennelijk moed uit, want het eerste gevaar ontstond in de zestien van de bezoekers. Het was dat doelman Bertram de Langen weer uiterst betrouwbaar optrad, anders had Beursbengels op achterstand gestaan. Na een half uur werd balverlies op het middenveld wel afgestraft. De Langen was ditmaal volkomen kansloos.

Na rust had Beursbengels voldoende zelfvertrouwen opgedaan, want vanaf het begin werd ZOB onder druk gezet. Er volgden goede kansen voor Etienne Olf en Zion Linger, maar voorlopig stond het vizier niet op scherp. Linksbuiten Nathaniël Cathalina moest, enigszins geblesseerd, worden vervangen door Raphael Fräser. Na 20 minuten wist Olf met een schitterende voetbeweging Linger de diepte in te sturen. De aanvaller haalde de achterlijn en trok de bal, ietwat te scherp, terug waarna Olf nog wel kon schieten. De ZOB-doelman wist de bal echter met de voeten uit het doel houden.

Twintig minuten voor tijd lukte het Olf wel om te scoren. Met de rug naar het doel werd hij aangespeeld en met zijn specialiteit (razendsnel om de verdediger draaien en schieten) werd de keeper compleet kansloos gelaten. Een wereldtreffer van Olf. Op dat moment was de gelijkmaker zeer zeker verdiend. Het laatste kwartier was billenknijpen, voor zowel de Bengelsaanhang als de aanhang van de thuisploeg, want beide ploegen wilden per se de overwinning uit het vuur slepen. Zowel ZOB, als Beursbengels kregen kansen op de winst, maar de wedstrijd eindige in een gelijke stand, waar beide ploegen tevreden mee moesten zijn.