Beursbengels deelt DVVA harde klap uit

In de zaterdag tweede klasse A heeft Beursbengels een knappe zege behaald. Op sportpark Drieburg versloeg het elftal van Dennis Koorn DVVA met 0-1. Doordat HBOK ook won blijft Beursbengels op de tweede plek staan, de achterstand op de koploper bedraagt een punt. Voor DVVA lijkt het seizoen na de nederlaag voorbij.

In de beginfase van het duel waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Na twintig minuten werd Beursbengels sterker en namen zij het heft in handen. De bezoekers kregen dan ook de eerste grote mogelijkheid nadat Hugo Buizer alleen op doel af kon. De inzet van de middenvelder werd uitstekend gekeerd door DVVA-doelman Daan Waleson. Niet veel later was Beursbengels voor de tweede keer gevaarlijk. Dit keer kreeg Daan de Jong een prima kans, zijn poging werd ternauwernood geblokt door de DVVA-defensie. De thuisploeg liet in de eerste helft bar weinig zien en kwam niet verder dan een te hoog afstandsschot van Arian van Diermen.

Jamal Lachkar ziet zijn inzet vanaf elf meter gestopt worden door Daan Waleson
Jamal Lachkar ziet zijn inzet vanaf elf meter gestopt worden door Daan Waleson

Vlak voor rust was Ettiene Olf eerder bij de bal dan doelman Waleson en leek hij te gaan scoren. Maar DVVA-verdediger Guus Verhaar blokte de inzet overduidelijk met zijn ellenboog. Waar iedereen op het sportpark wachtte op een fluitje deed scheidsrechter Van Dokkum niets. De leidsman was van mening dat verdediger zijn arm langs het lichaam hield en liet doorspelen. Een verkeerde beslissing van de scheidsrechter, de protesten van Beursbengels waren dan ook fel. Maar Van Dokkum bleef bij zijn beslissing waardoor er met een 0-0 stand werd gerust.

Tommy Janssen zet Beursbengels op 1-0 in de topper tegen DVVA
Tommy Janssen zet Beursbengels op 1-0 in de topper tegen DVVA

DVVA begon dramatisch aan de tweede helft en hielp Beursbengels al snel in het zadel. Een verkeerde terugspeelbal werd door Olf onderschept waarna doelman Waleson de spits onreglementair van scoren af hield. Dit keer gaf Van Dokkum wel een strafschop, ook werd de DVVA-doelman met een gele kaart bestraft. Jamal Lachkar ging achter de bal staan maar zag zijn inzet fraai door Waleson worden gekeerd. De gemiste strafschop bleek echter uitstel van executie te zijn. Vijf minuten later kwamen de gasten na een fraaie aanval namelijk alsnog op voorsprong. De balvaste Olf speelde Lakchar in waarna Tommy Janssen werd bereikt. De middenvelder kon alleen op doel af en schoot de bal laag tegen het net, 0-1.

5

Beursbengels was de gehele tweede helft de betere ploeg en kreeg nog een aantal goede mogelijkheden op de tweede treffer. Maar de bezoekers lieten DVVA in leven en vergaten het duel vroegtijdig te beslissen. Het elftal van Sjaak Tersteeg speelde deze middag echter te zwak om het Beursbengels lastig te maken en kwam niet verder dan een hoge poging van invaller Teun Meurs. Het lukte DVVA ook niet om een slotoffensief op poten te zetten waardoor Beursbengels het duel volkomen verdiend met 0-1 won.

1

4

Beursbengels-trainer Dennis Koorn was na afloop uiteraard een blij man. Koorn: “Een hartstikke goede wedstrijd van ons vandaag. Leuk was dat het tweede elftal kwam kijken en dat alle geblesseerden en geschorste spelers aanwezig waren. De beleving is bij ons op dit moment prima, zo worden de trainingsavonden weer goed bezocht en is er bij iedereen het besef dat er veel op het spel staat.” Volgende week gaat de spannende titelstrijd in zaterdag 2A weer verder, Beursbengels ontvangt dan Zandvoort.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van 2A

Verslag Siem Kannekens
Foto’s Mario Wormhoudt

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)