Beursbengels kleurt rood en verliest op Marken

Beursbengels heeft haar eerste nederlaag van het seizoen geleden. Tegen Marken speelden de Amsterdammers, dankzij twee rode kaarten, een kansloos duel en werd er met 4-1 verloren. Door dit resultaat staat Beursbengels op plek zes in 2A en heeft het zeven punten achterstand  op koploper AMVJ.

De Amsterdammers begonnen niet goed op Marken. René Commandeur kreeg in de vierde minuut erg veel ruimte van Beursbengels en schoot raak. Na de openingstreffer trachtte de uitploeg met combinatiespel de defensie van de eilandbewoners te ontregelen. Dat lukte al vrij snel. Etienne Olf wist de bal heel behendig af te schermen en zijn steekpasje op Tommy Janssen was pure klasse. Het afronden van Janssen ook, zeer behendig werd de keeper omspeeld en het afmaken was vervolgens een koud kunstje.

bb1

Na ruim een half uur mocht Marken-aanvaller Michiel Appel na vermeend buitenspel doorgaan. Kennelijk was doelman Bertram de Langen overtuigd van buitenspel, want hij liet de bal bij de rand van het strafschopgebied langs zich heen gaan. De scheidsrechter floot niet, waardoor de aanvaller een niet te missen kans kreeg en deze ook benutte. Toen even later bij een scrimmage Commandeur werd geblokt door Louis Wanders besloot de man in het zwart om een penalty te geven. Dat kan, maar de daaropvolgende directe rode kaart was een zware straf. De benutte penalty (3-1) en de man minder situatie betekende eigenlijk het einde van de wedstrijd voor Beursbengels.

Marken

Twee minuten na rust werd een sliding van Michael Samuel door de scheidsrechter als ernstig gemeen spel gezien. Het luidkeels ter aarde storten en kermen van Michel Appel, die even later zonder problemen door kon, loonde dus . Met negen man was het helemaal een hopeloze opgave voor Beursbengels. Maar de Amsterdammers konden Marken met negen man wel onder druk zetten. In de slotfase waren de krachten op en viel dan toch de 4-1. Doelman De Langen, onzuivere aanvallers en een portie geluk zorgden ervoor dat de nederlaag voor Beursbengels niet ruimer uitviel.

Met dank aan Luc van Bolderick
Foto’s website Marken

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)