Beursbengels krijgt tik op de neus van Hellas Sport

In de zaterdag tweede klasse A heeft Beursbengels gevoelige puntverlies gelden tegen het op de laatste plaatst staande Hellas Sport. In Zaandam stond het na negentig minuten uiteindelijk 4-4.

Dat de ploeg van Dennis Koorn puntverlies zou lijden zag het helemaal niet naar uit. Niet op basis van de stand op de ranglijst en zeker ook niet na aanvang van de wedstrijd. Al na tien minuten stond de ploeg uit Amsterdam op voorsprong. Zion Linger zette op fraaie wijze de 0-1 op het scorebord.

Na de ruime zeg op Amstelveen vorige week (7-0) leek een monsterscore weer in de maak. Misschien dat er daarom wat gemakzucht in de ploeg sloop. Het gemakzuchtige spel werd er genadeloos afgestraft. Eerst zorgde Samir Radji voor de 1-1 en niet veel later werd het zelfs 2-1 toen een vrije trap van Dilsan Fong Tin al stuiterend achter doelman Gregory Hellings verdween (2-1).

IMG_0122-1

Tien minuten na rust as het clubtopscorer Etienne Olf die zich zelf behendig vrij speelde en voor de gelijkmaker zorgde (2-2). Echt geleerd van de eerste helft had de ploeg van Koorn duidelijk niet. Een minuut na de gelijkmaker was het namelijk al weer 3-2 voor Hellas Sport. Een simpele intikker bij de tweede paal van Cedric Bergen voor ene nieuwe Zaanse voorsprong.

Beursbengels kon dus wederom opnieuw beginnen. Twintig minuten voor tijd werkt Nathaniel Cathalina zich door de defensie heen, maar hij werd vervolgens onderuit gehaald. Cathalina, net terug van een langdurige blessure, zorgde zelf vanaf elf meter voor de 3-3.

Toen vijf minuten voor tijd aanvoerder Richard Lynch na een goede combinatie met Michael Samuel voor de 3-4 zorgde leek alles toch nog goed te komen. Ver in de blessuretijd verraste Nils Berger, middels een verre lob, doelman Hellings zodat het als nog 4-4 werd en Beursbengels tegen duur puntverlies aanliep.

Met dank aan Luc van Bolderick
Foto’s Enzo Maria

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)