Beursbengels laat het afweten tegen Castricum

In de zaterdag tweede klasse A heeft Beursbengels in en tegen Castricum een dure nederlaag geleden. De ploeg van Dennis Koorn verloor met 2-1 en is voorlopig even de aansluiting met de bovenste ploegen van de ranglijst kwijt.

Apathisch en zonder bezieling werd er in de eerste helft gespeeld. Castricum was fel en gedreven en dan is het verschil natuurlijk snel gemaakt.. Al na drie minuten zorgde Duco de Koning voor een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg door prachtig binnen te koppen. De ploeg van Amsterdammer Charles Loots vergat daarna om het gat groter te maken. Vlak voor rust ontsnapte Beursbengels aan een tweede treffer toen een enorme scrimmage vlak voor het doel van Bertram de Langen niet tot doelpunt werd gepromoveerd.

In de rust had Dennis Koorn zijn team duidelijk beter kunnen motiveren. Beursbengels speelde veel energieker. Vooral het inbrengen van Etienne Olf bracht het nodige gevaar. Het duurde echter tot de tachtigste minuut voordat de gelijkmaker ook daadwerkelijk viel. Invaller Olf kopte een perfecte voorzet van aanvoerder Richard Lynch tegen de touwen (1-1). Castricum wankelde na die gelijkmaker, maar de genadeklap werd niet gegeven. Mede dankzij de uitblinkende doelman Lars Beukers bleef de ploeg van Loots overeind.

Het werd zelf nog erger voor de Amsterdammers, want in de derde minuut van de blessuretijd wist Castricum nog de overwinning te pakken. Een verkeerd ingeschatte lange bal gaf Elairo Zweet de kans om alleen op De Langen af te gaan. Hij faalde niet en bezorgde Castricum als nog de zege (2-1).

Verslag Luc van Bolderick

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)