Beursbengels maatje te groot voor NFC

In Amstelveen heeft Beursbengels een simpele overwinning behaald. De Amsterdammers kende weinig moeite met NFC en gingen met een comfortabele 0-3 voorsprong de rust in.  Na de thee wist de thuisploeg wel iets terug te doen maar spannend werd het duel niet meer. In de slotfase liep Beursbengels uiteindelijk uit naar een ruime 1-6 overwinning in zaterdag 2A.

Het duel in Amstelveen betekende de eerste wedstrijd van Beursbengels onder leiding van coach Dennis Koorn. De oefenmeester is de rest van het seizoen de vervanger van de woensdag ontslagen trainer Charly Olf.

DEnnis Koorn

Het eerste kwartier van de wedstrijd was erg matig. Beursbengels speelde slordig en NFC probeerde gevaarlijk te worden met diepe ballen op hun aanvaller, echter zonder resultaat. In de zeventiende minuut kwamen de gasten uit het niks fraai op voorsprong. Dennis Gerritsen stuurde Zion Linger met een mooie pass weg waarna Renato Steffens de bal ontving. De spits gaf een prima assist op Jamal Lachkar en de aanvaller schoot het leer prachtig in de verre hoek.

Na de openingstreffer ging Beursbengels beter voetballen met Gerritsen als uitblinker. De 42-jarige nummer tien speelde teruggezakt op het middenveld en strooide met prachtige openingen. NFC kon daar weinig tegen over stellen, verder dan een aantal ongevaarlijke schoten van de broers Merijn en Jeroen Halsema kwamen de gastheren niet. Rond het half uur viel de tweede treffer voor Beursbengels nadat Linger een voorzet van Steffen wist binnen te glijden. Vlak voor rust besliste diezelfde Linger het duel en zorgde hij voor de 0-3 ruststand.

… en Atmodimedjo

Na de onderbreking kwam NFC snel aan haar eerste treffer. Scheidsrechter Baars legde de bal op de stip nadat Louis Wanders zijn tegenstander vast hield. Anthony Essenboom benutte het buitenkansje en bracht zo weer een beetje hoop terug bij NFC. De thuisclub drong na de treffer ook aan en Beursbengels was het even kwijt. De bezoekers speelde paniekerig en kwamen niet meer aan voetballen toe. Maar verder dan een gevaarlijk schot van Jeroen Halsema kwam NFC niet.

de langen en ...

Rond de 70ste minuut nam Beursbengels het heft weer in handen en creëerden zij veel mogelijkheden. Het duurde echter lang voordat de vierde treffer viel. Deze viel uiteindelijk zeven minuten voor tijd nadat Jeffrey Apau een corner van Tommy Janssen binnenschoot. In de slotfase zorgde invaller Meaouzal en Louis Wanders (fraaie kopbal) voor de 1-6 einduitslag.

Halsema en  ….

Coach Dennis Koorn na afloop van het duel. Koorn: “ Ik ben pas net aangesteld en heb nog niet met het elftal getraind. We hebben dan ook niet veel aan de opstelling van vorige week veranderd. De spelers hebben het prima gedaan en 1-6 is natuurlijk een goed resultaat. Maar voor mij begint het aankomende week pas echt wanneer ik voor het eerst met de groep ga trainen.”