Beursbengels na ruime zege klaar voor allesbeslissend duel tegen HBOK

Op sportpark Sloten heeft Beursbengels laagvlieger Zandvoort met 5-0 verslagen. Doordat HBOK ook won blijft de achterstand van de Amsterdammers op de koploper een punt. Over twee weken zullen HBOK en Beursbengels in een rechtstreeks duel gaan bepalen wie kampioen van zaterdag 2A zal gaan worden.

Beursbengels-trainer Dennis Koorn: “ Over twee weken gaat het er inderdaad om. Wij zijn met een uitstekende serie bezig en hebben alle vertrouwen in een goede afloop. Het is een wedstrijd op zich waarin wij zoals altijd vol voor de winst zullen spelen. Zoals het er nu naar uit ziet missen we niemand en zullen we met een volledige groep naar Zunderdorp afreizen.”

_DSC1857
Tijdens het duel tegen Zandvoort zag het er lange tijd niet naar uit dat Beursbengels met ruime cijfers zou gaan winnen. De thuisclub speelde in een veel te laag tempo en kon het de bezoekers geen moment lastig maken. De eerste grote kans viel in de twintigste minuut en was niet geheel verrassend voor Zandvoort. Nigel Berg legde de bal achter de Beursbengels-defensie waardoor Jesse de Haan alleen op De Langen af kon. Maar de jonge aanvaller wist de uitstekende doelman niet te passeren en zag zijn inzet gekeerd worden. Beursbengels acteerde erg matig en kwam in het eerste half uur niet verder dan een paar halve kansen voor Hugo Buizer, Ettiene Olf en Jamal Lachkar. Na een half uur greep Beursbengels-trainer Dennis Koorn in en wisselde hij Lakchar voor Zion Linger. Maar veel veranderde er niet aan het spelbeeld, met een 0-0 stand werd er dan ook gerust. Trainer Koorn over de matige eerste helft: “ Ik heb echt geen idee wat er aan de hand was in de eerste helft. Er was geen beleving en niemand leek met plezier op het veld te staan. Ik koos er na een half uur voor om Jamal Lakchar naar de kant te halen maar had er wel vier kunnen wisselen.”

_DSC1747
Na de thee tapte Beursbengels duidelijk uit een ander vaatje en stond het al snel op voorsprong. Tommy Janssen rondde in de 56ste minuut af nadat hij een fraaie assist van Mezoual controleerde en hoog raak schoot. Vier minuten later viel de tweede treffer. Ditmaal was Linger de aangever en schoot Ettiene Olf de bal tegen de touwen. In de 72ste minuut minuut knalde Buizer een rebound binnen en stond het 3-0. Weer een paar minuten later kon Olf zijn tweede van de middag maken nadat hij een assist van Buizer in het lege doel schoof. Het slotakkoord was deze middag voor de goed spelende Michiel van Gessel. De rechtsback kreeg de bal wat gelukkig mee en schoot de bal simpel in de benedenhoek, 5-0.

_DSC1750

_DSC1836

Na een vrij weekend zullen HBOK en Beursbengels zaterdag 3 mei in een rechtstreeks duel gaan bepalen wie kampioen van zaterdag 2A zal gaan worden. HBOK is bij winst al kampioen, Beursbengels kan bij een zege in de laatste wedstrijd tegen Monnickendam de titel grijpen. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 2A.