Beursbengels ondanks vroege voorsprong onderuit tegen Marken

In de zaterdag tweede klasse A heeft Beursbengels van Marken verloren. Het elftal van Dennis Koorn kwam vroeg op voorsprong maar speelde daarna erg matig. Marken profiteerde hier dankbaar van en boog de achterstand nog voor rust om in een voorsprong. In de tweede helft bleven de eilandbewoners de betere ploeg en trakteerden zij Beursbengels op een verdiende 4-2 nederlaag.

De Amsterdammers kregen tijdens de warming-up een tegenvaller te verwerken nadat bleek dat Kevin Hansen niet kon spelen. Toch begon Beursbengels uitstekend aan het duel en kwamen zij in de tweede minuut al op voorsprong.  Dennis Gerritsen zette een aanval op waarna  Zion Linger de bal ontving. De aanvaller schoot het leer vanaf randje zestien laag in de hoek en zorgde zo voor de snelle 0-1. Na tien minuten draaide het spelbeeld volledig en nam Marken het heft in handen. Beursbengels dekte niet kort genoeg en gaf Marken alle ruimte om te voetballen. Dit deden de gastheren prima en na een kwartier leken zij via Poepon te scoren, de treffer werd echter afgekeurd wegens buitenspel.

IMAG0044

In de 22ste minuut viel de verdiende gelijkmaker alsnog. Arno Boes gaf een mooie steekbal op Peter Bakker waarna de spits doelman Betram de Langen omspeelde en  de bal in het lege doel schoof. Vlak na de 1-1 ontsnapte Beursbengels aan een achterstand nadat Rene Commandeur een vrije trap van Poepon tegen de lat kopte. Vlak voor rust zette Boes goed door en gaf hij een voorzet op Bakker. De routinier stuitte eerst nog op De Langen maar schoot de rebound wel tegen de touwen, 2-1.

Na de pauze veranderde er weinig aan het spelbeeld. Marken was feller en Beursbengels kwam er niet aan te pas. De 3-1 kon dan ook niet uitblijven en viel in de 62ste minuut. Ditmaal wist Rene Commandeur te scoren, het voorbereidende werk was opnieuw van uitblinker Arno Boes. Na deze treffer  gooide Beursbengels alle schroom van zich af en werd Marken onder druk gezet. Twintig minuten voor tijd resulteerde dit in de aansluitingstreffer van Tommy Janssen en zette Beursbengels aan voor een slotoffensief. Verder dan een poging van Gerritsen op de lat kwamen de Amsterdammers echter niet. In blessuretijd werd de wedstrijd door Bakker definitief in het slot gegooid. De spits rondde een scherpe counter fraai af en zorgde zo voor de 4-2 einduitslag.

Beursbengels-trainer Dennis Koorn vond dat zijn elftal tegen een terechte nederlaag was aangelopen.Koorn: “We begonnen goed met veel druk naar voren. Maar na tien minuten werd het minder en gaven we de goals weg. In de tweede helft ontbrak bij ons de overtuiging en het geloof. Uiteindelijk een verdiende overwinning voor Marken.” Volgende week ontvangt Beursbengels het tegenvallende AFC. Kijk voor alle uitslagen, stand en het programma op de klassenpagina van 2A.

 Verslag: Siem Kannekens

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)