Beursbengels sleept met tiental de winst uit het vuur

Met een minimale 1-0 overwinning wist Beursbengels in de zaterdag Tweede klasse A opnieuw drie punten bij te schrijven aan het totaal. De ploeg van trainer Dennis Koorn had het lang lastig tegen Castricum en kwam zelfs met een man minder te staan na de rode kaart van Renato Steffens. Juist na de uitsluiting van Steffens viel het enige doelpunt; Jamal Lachkar was de matchwinner en maakte de treffer voor Beursbengels.

De aanvaller kon niet wachten tot scheidsrechter Knetsch voor het einde floot. Lachkar: “Ik zat echt met trillende benen op de bank, de blessuretijd duurde heel lang. Ik denk dat er veel meer tijd bijgetrokken is. Maar nu kan ik alleen maar blij zijn met de overwinning.” Tevreden over het vertoonde spel was de aanvaller echter niet. “Normaal gesproken moeten we het van ons positiespel hebben, maar vandaag heeft het harde werken de doorslag gegeven. Ik ben blij dat het zo gelukt is, want in wedstrijden die we verloren ontbrak het wel eens aan inzet”, aldus Lachkar.

vrije trap castricum

Met de beleving zat het vandaag wel goed aan de kant van Beursbengels. Al na drie minuten kreeg de thuisploeg een mogelijkheidje toen Zion Linger ploeggenoot Daan de Jong op Castricum doelman Marius Jansen af stuurde. Jansen lette echter goed op en kon daarmee meer gevaar voorkomen. Beursbengels bleef voetballend de oplossingen zoeken en leek op voorsprong te komen via een vrije trap van Steffens. Bij zijn schot stond de paal succes in de weg. Niet veel later was Castricum voor het eerst gevaarlijk. Linksbuiten Maarten van Duivenboorde testte Bertram de Langen, maar die keerde het schot van Van Duivenboorde. De buitenspeler was in de eerste helft de gevaarlijkste man bij de bezoekers, maar net voor rust moest Van Duivenboorde uitstappen met een blessure. Toch was Beursbengels via schoten van afstand het dichtst bij een doelpunt in die eerste helft. Eerst was het Linger die recht in de handen van Jansen schoot en vijf minuten voor rust mikte Dennis Gerritsen net naast het doel van Castricum. Hierdoor zochten beide ploegen met een 0-0 ruststand de kleedkamers op.

Na rust begon Beursbengels wat slap en kreeg Castricum meteen een aantal kansen. Eerst was er een grote mogelijkheid voor Remko Hoek, die met een beetje geluk een open kopkans kreeg. Het lukte de spits alleen niet om zijn team op voorsprong te zetten. Na tien minuten in de tweede helft was Castricum weer gevaarlijk voor het doel van De Langen. Sebastiaan Weber gaf Duco de Koning een uitgelezen kans om de gasten als eerste op het scorebord te zetten, maar De Langen was attent en redde voortreffelijk. In die periode was Castricum beter dan Beursbengels en de bezoekers zagen in de 62ste minuut Steffens, na zijn tweede gele kaart, het veld verlaten. Op dat moment rechtte Beursbengels de rug en kwam het een aantal keer gevaarlijk door. Via Tommy Janssen, die aan de linkerkant zijn tegenstanders de baas was, en Lachkar kwam uit een van die aanvallen ook het doelpunt. Janssen wist te versnellen en vond Lachkar, die van dichtbij de 1-0 binnentikte. De laatste twintig minuten was het vooral tegenhouden voor Beursbengels, dat sterk verdedigde en weinig kansen weg gaf. De grootste kans was voor Daan Hamaker, de aanvoerder van Castricum, maar zijn schot werd opnieuw gekeerd door De Langen. Zodoende bleef de 1-0 staan en dat was na het eindsignaal ook de uitslag van de wedstrijd.

rode kaart

Net als aan het begin van het seizoen is Beursbengels ook na de winterstop bezig aan een goede reeks. Lachkar roept echter op tot attentie in de komende wedstrijden. Lachkar: “Het is belangrijk dat we in de wedstrijden tegen de onderste teams nu wel de punten blijven pakken. We hebben gezien hoe het kan lopen, want aan het begin van het seizoen waren we ook sterk gestart. Als we de inzet van vandaag dan opnieuw kunnen brengen, moet het goedkomen.”

Foto’s: Twitter Castricum