Beursbengels speelt met vuur maar wint wel van Jong Holland

Een slordig Beursbengels heeft afgelopen zaterdag weer met vuur gespeeld. Het onberekenbare Jong Holland wist echter niet te profiteren waardoor de Amsterdammers met 3-2 wonnen . Door dit resultaat heeft Beursbengels acht punten vergaard en staat het op de derde plek in zaterdag 2A.

De Alkmaarders kwamen in de vijfde minuut op voorsprong. Luc Meijers liet een voorzet/schot los die direct in de verre hoek, via de tweede paal, binnenviel. Beursbengels kromde de rug en na een kwartier werd de gelijkmaker gescoord door Ferry Sarabi. Twee minuten later werd het 2-1 voor de thuisploeg. Middenvelder Tommy Janssen liet van ver een dwarrelschot los, waardoor de keeper, als aan de grond genageld, volkomen kansloos was. Toen na een half uur verdediger Louis Wanders een vrije trap bij de tweede paal kon binnenkoppen leek het alsnog een makkelijke middag te worden voor de thuisploeg. Ondanks kansen over en weer werd er met een 3-1 stand gerust.

Na de pauze bleef de thuisploeg aanvallend voetballen, dit leverde echter ook problemen op. Simpel balverlies op het middenveld werd besloten met een diepe pas op spits Bas Blankendaal. De aanvaller wist vervolgens uiterst koel de 3-2 tegen de touwen te schieten. Hierna was Beursbengels even de kluts kwijt, ook al omdat Jong Holland haar kans rook. Maar dit bleef zonder gevolgen, mede door sterk optreden van doelman Bertram de Langen. De Amsterdammers kregen eveneens kansen te over, maar ook doelman Vanblarcum van Jong Holland wist zijn doel met prachtige reddingen verder schoon te houden. Al met al een verdiende, maar moeizame overwinning voor de thuisploeg.